Hirdetés
Hirdetés

Világzene, underground és jazzmaraton Óbudán – Régi barátokkal és egy különleges programmal kezdődik a KOBUCI Kert 14. évada

Az élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett KOBUCI Kert a számára fontos műfajokkal és alkotókkal nyitja a 2022-es évadot. A népzene, a világzene és az underground egyik legfontosabb fővárosi otthonaként emlegetett koncerthelyszín ezúttal egy jazzmaratonnal is odafordul a közönséghez, aki április 21-étől veheti újra birtokba a Zichy-kastély különleges atmoszférájú udvarát.

Hirdetés

A peremműfajok szeretete, a vendéglátás etikája és a minőségre nyitott közönség – a KOBUCI csapata szerint „ennyi a titok”, amivel az elmúlt tizenhárom évben a kortárs könnyűzene legcsaládiasabb koncerthelyszínét építették fel Óbudán. A Zichy-kastély udvarában idén is a különböző műfajok legrangosabb hazai és olykor nemzetközi művészei váltják egymást: a Kert mikrotársadalmának azok a jól ismert hősei, akik képesek a finomabb, bonyolultabb zenei világok iránt érdeklődő közönség megszólítására.

Április 21-én az ethno-hiphop legfontosabb hazai formációja, a ZUBOLY lép színpadra. Másnap a PARNO GRASZT az autentikus cigányzene nyelvén és erejével meséli tovább saját család- és világtörténetét a szokásos fergeteges hangulatban. Szombat este a PÉTERFY BORI & LOVE BAND mutatja meg, hogy a Kertben az underground nagy fellépői is egy intimebb, közvetlenebb hangulatban találkozhatnak a közönséggel.

A Nyitó Hét különlegessége, hogy vasárnap egy maratoni eseménnyel a jazz műfaját is megünnepelhetik a rajongók a szabad ég alatt.  A népzene és a jazz metszeteit a szaxofonok világán át fókuszba helyezve, ÁPRILIS 24-én kerül megrendezésre a második JAZZMARATON, olyan zenei tekintélyek közreműködésével, mint TÓTH VIKTOR, BORBÉLY MIHÁLY és DRESCH MIHÁLY.

A KOBUCI számára mindig fontos volt a közönség által még nem vagy kevésbé ismert formációk bemutatása. Májusban a Kert hagyományaihoz hűen mestereik közreműködésével lépnek fel a Kőbányai Zenei Stúdió diákjai, illetve egy-egy estére Borbély Mihály és Ágoston Béla közvetlen tanítványi köre is bemutatkozik a közönségnek. A teljesség igénye nélkül, a KOBUCI tavaszi tárlata a későbbiekben Platon Karataev, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Csík Zenekar, Elefánt, Müller Péter Sziámi AndFriends, Erik Sumo, Budapest Bár, Kaukázus, Analog Balaton, Ian Siegal All Star Blues Band, Besh o DroM és Szabó Balázs Bandája koncertek által lesz újra eleven és megismételhetetlen.

A KOBUCI Kert további programjai:https://kobuci.hu/programok/; https://www.facebook.com/KOBUCI

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók