Hirdetés
Hirdetés

Vigyen a szél – Premieren Léhárt Míra és Polgár Patrik új dala

Új dallal jelentkezett Léhárt Míra és Polgár Patrik. A Vigyen a szél című dalukról azt mondták, hogy nagyon közel áll hozzájuk, ugyanis ez az első olyan saját szerzeményük, ahol már mind a ketten alkotótársként is részt vettünk a munkálatokban. De erről, és sok minden másról is beszélnek lentebb.

Patrik: Eleinte szokatlan helyzet volt számomra. A korábbi években már megszoktam, hogy saját dalok terén szöveg és zeneírás szempontjából is egyedül kell alkotnom, viszont Mírával nagyon jól ment a közös munka, abszolút egy hullámhosszon voltunk.

Míra: Tavaly májusban kezdődtek meg az ötletelgetések, sok-sok dalból és dalkezdeményezésből szelektáltunk. Átküldtem Patriknak egy nagyon kezdetleges dalötletet, úgy döntöttünk, hogy foglalkozunk vele komolyabban is, pontosan így kezdődött el Vigyen a szél című dalunk születése.

Patrik: Míra zongorán feljátszott alaptémáját hallgatva, rövid időn belül jött is az ötlet a dalszöveg kapcsán, végül az énekdallamot, illetve a szöveg és a zenei témák a végleges verzióit is közösen alakítottuk.

Míra: A stúdiófelvételeket ismét Bácskay Petinél vettük fel, majd a produceri munkát Toldi Mikinek köszönhetjük. Mikivel most dolgoztunk először együtt, személyesen is jártunk nála Budapesten, amikor a munkálatok vége felé közeledtünk, nagyon-nagy élmény volt vele a közös munka és nagyon boldogok vagyunk, hogy elvállalta a produceri feladatokat.

Patrik: Amikor elkészült a dal végleges verziója, tudtuk, hogy szeretnénk klipet is forgatni. A sztorin, sokat nem kellett gondolkodnunk. A dal hangulata, a szövegvilág egyértelművé tette számunkra, hogy milyen képi világot szeretnénk.

Míra: A klipforgatás egy picit nehézkesebb feladat volt, abból a szempontból, hogy beköszöntött az ősz, amire elkészült a dal végleges verziója, viszont egy nyári dalhoz nem passzol sem az őszi sem a téli hangulat, így várnunk kellett. Szerencsére viszonylag hamar eljött újra a nyári szezon, és azt hiszem kimondhatjuk ekkora szerencsénk még nem volt forgatási nappal, hiszen pont sikerült elkapnunk egy szeles, de ezzel szemben egy nagyon napos időt, ami tökéletesen passzolt a klip hangulatához. Ezúton is köszönjük Gerócs Balázs munkáját, akivel már második alkalommal forgathattunk együtt.
Köszönet a csodás ruháért Tóth Ildikónak, valamint a technikai segítségért Hegyes Anettnek.

Patrik: Nagyon örülök, hogy megszületett ez a dal és annak is, hogy pontosan olyan képi világot kaptunk amilyet szerettünk volna. Számomra a legfőbb üzenet talán az, hogy hagyjuk, hogy az élet rendezze a lapjait és ne feledjük el, hogy egyszer élünk, éljük meg a pillanatokat, akár olyanokat is mint a ,,pitpyang színű nyárban való bőrig elázás”.

Míra: Az egész klip szerintem teljesen átadja azt a hangulatot, amit szerettünk volna közvetíteni. Számomra egy igazi, szabad boldogságról szól a Vigyen a szél, hogy merjünk a mában élni és elengedni a nehézségeket, és használjuk ki azt, hogy „Mindenki csak egyszer, de igazán él”

A dalíráson túl elég sűrűn koncertezik a duó. A 15 állomásos tavaszi turnéjukat most egy 17 koncertből álló nyári követi, melynek az egyik legkülönlegesebb állomása a Veszprémi Utcazene Fesztivál lesz, ahol már kiegészülve, zenekarosabb formában állnak majd a színpadra. Eztán az őszi-téli szezont is nagyon várják, terveik szerint egy elég masszív országos turné keretein belül járják majd a hazai klubokat, valamint idén szeretnének kiadni még egy dalt és egy videoklipet is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,632KedvelőTetszik
3,002KövetőKövetés
1,960FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók