Hirdetés

Videoklip rendezőket csinál a gyerekekből a LEGO

Tavaly áprilisban írt alá megállapodást a Universal Music Group és a dán játékgyártó LEGO. Akkor még nem nagyon lehetett sejteni, hogyan talál egymásra a két cég, most viszont bejelentették, hogy együtt dolgoznak a LEGO VIDIYO nevű alkalmazáson, amiben felhasználók 7-10 éves kortól rendezhetnének videoklipeket.

A dalokat a Universal Music katalógusából választhatnák ki, vagyis a jogsértés kizárva, a cég pedig azt ígéri, hogy a legújabb slágereik és régebbi klasszikusok is elérhetőek lesznek. Az alkalmazás kiterjesztett valóság és a LEGO-figurák egy sajátos elegye lesz. Az elkészült, maximuk egy perc hosszúságú videókat lehetőség lesz rövidebb részletekre vágni, és más felületeken megosztani, vagy fel lehet tölteni a saját alkalmazásba. Itt egyébként nagyon szigorúan figyelnek az adatvédelemre, egyrészt a videókat előzetesen elbírálják, másrészt nem engedik az olyan videókat, ahol a gyerekek is látszanak, mert mondjuk együtt táncolnak egy virtuális figurával.

Az alkalmazásban elérhetőek lesznek különböző figurák, amikből össze lehet állítani egy zenekart, de kiegészítőként lehet hozzá venni 2×2-es méretű, BeatBits névre hallgató LEGO kockákat is, amik közül mindegyik más-más digitális effektet takar. Amelyiket bescanneli a felhasználó, az megjelenik a klipjében. A kiterjesztett valóság technológiával elkészült klipeket úgy kell elképzelni, hogy a figurák vagy néhány kiegészítő virtuális, de az egész helyszíne például a lakás nappalija, vagy a strand. Hús-vér emberek is beszállhatnak, csak ahogy előbb is említettük, a gyerekek jogait joggal óvó LEGO nem tezi lehetővé, hogy az ilyen videókat az alkalmazáson belül is megosszák a felhasználók, de a barátoknak vagy a nagymamának már nyugodtan el lehet küldeni.

A Universal és a LEGO azt reméli, hogy a gyerekek felfedezik a zenét, az előadókat, fejlődik a kreativitásuk, miközben egy kicsit belekóstolnak a videószerkesztésbe is. A felméréseik szerint a szülők 79 százaléka szeretné, ha a gyerekük magabiztosabb lenne, és jobban kiélhetné a kreativitását, és szerintük egy ilyen játék segíthet benne

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk