Hirdetés

Videójátékokkal újít be a Netflix

Ha nagyon gyorsan össze szeretnénk foglalni a Netflix pályáját, akkor az úgy nézne ki, hogy először házhoz küldtek DVD-ket, aztán elkezdték sugározni mások filmjeit és tévéműsorait, aztán saját filmeket és tévéműsorokat kezdtek el gyártani, most pedig jönnek a videójátékok.

A befektetőknek szánt tájékoztatás szerint a Netflix a játékterjesztés korai szakaszában tart. Az egész még csak kísérletezgetési fázisban van, aminek részei voltak már az interaktív programok is, például a 2018-as Bandersnatch.

A Netflix elképzelései szerint első körben ingyen járnak majd az elsősorban mobileszközökön játszható játékok az előfizetőknek, bár nem zárják ki, hogy egyszer majd tévéken is élvezhető játékokig is eljuthatnak. Kézenfekvő megoldás lehet az, hogy a céghez kapcsolódó franchise-ok köré épüljenek a játékok, mondjuk legyenek Stranger Things témájú dolgok, de engedélyezheti más fejlesztők játékainak liszenszelését is. Greg Peters, a Netflix vezetője szerint a játékok elsősorban elkötelezettebbé teszik a felhasználókat, vagyis azt szeretnék elérni, hogy az, hogy ingyen bevezetnek egy teljesen új termékcsoportot, kevesebb leiratkozáshoz vezet. Eszerint tehát elsősorban nem az lesz a cél, hogy ezzel új felhasználókat édesgessenek magukhoz, bár lehetséges, hogy valaki pont emiatt dönt úgy, hogy előfizető lesz.

Tulajdonképpen nem meglepő, hogy ebbe az irányba nyit a Netflix, miután már az Apple csomagajánlata óta arról szólnak az elemzések, hogy valami hasonlót kell lépnie a Netflixnek is. Másrészt évek óta azt vallja a Netflix, hogy ő egy dolgot csinál, de azt jól. Évek óta ez a válasz, mikor arra terelődnek a kérdések, hogy miért nincsenek élő közvetítések, vagy hírek a szolgáltatónál. Azt is bevallják, hogy fogalmuk sincs a videójátékokról, de érvelésük szerint a filmkészítésről se tudtak semmit, mégis belevágtak. Igaz, ez teljesen más ismereteket is igényel, mint a szórakoztató filmek készítése, és már voltak olyan nagy szolgáltatók, aki ebben kudarcot vallottak, de a Netflix mégis bízik a saját sikerében.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk