Hirdetés

A vonatsínek közé esett fülhallgatók kihalászására fejlesztett eszközt a Panasonic

Három hónap alatt egészen pontosan 950 esetben riasztották Tokió vonzáskörzetének 78 vonatállomásán az ott dolgozó peronőröket, hogy valaki a sínek közé ejtette a fülhallgatója egyik felét, segítsenek kivenni onnan. A JR East nevű vasúttársaságnak, vagyis leginkább a dolgozóinak, pedig kezd elege lenni ebből.

Van egy célszerszámuk arra, hogy kalapokat, pénztárcákat vagy mobil telefonokat halásszanak ki a sínek közül, mert mindennapos, hogy ezek is ott landolnak, viszont ezzel az eszközzel nem lehet kiszedni a nagyon apró tárgyakat. Például egy bal AirPod Pro fülhallgatót. Az utasok pedig nem szeretnének lemondani a drága fülhallgatóikról, ezért a társaság embereinek az utolsó vonat után kell a sínek közé mászni, és kibányászni az elhullott fülhallgatókat, majd visszajuttatni a tulajdonosához.

Ennél jóval hatékonyabb megoldásra vágytak az utasok, és a dolgozók is.

A megoldással pedig a Panasonic állt elő, akik megalkották a világ legelső szívó hatással rendelkező szemétszedőjét. Arra azonban figyelni kellett, hogy a szívóerő ne legyen túl erős, vagyis csak a fülhallgatót szedje ki, az apróbb köveket például ne. Az is fontos volt, hogy ne egy porzsákba gyűjtse össze a fülhallgatókat, vagyis a szívófej átmérője akkora legyen, hogy csak rátapadjon a fülhallgató. De az is fontos, hogy azért ki lehessen vele venni a klasszikus megfogós módszerrel a telefonokat és a kalapokat is.

A szerkezet tesztelése már el is kezdődött, az Ikebukuro állomáson már ezzel szedegetik a beejtett értéktárgyakat, és a dolgozók egyelőre elégedettek.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk