Hirdetés
Hirdetés

Vesszen a zöld! – Itt a Marlboro Man új klipje, A padlón

Tavaly ősszel jelent meg a Marlboro Man legutóbbi albuma, a Kínos, amit a zenekar nem olyan régen dalról dalra is bemutatott a Lángoló olvasóinak. Most az anyag bónuszdalához készült videó. Maga a szerzemény már önmagában formabontó, ugyanis Joachim Witt Goldener Reiter című dalának különböző inkarnációiról van szó: az eredeti stúdióváltozat az Aranyifjú, míg az akusztikus A padlón címet viseli. A most debütáló, minimalista, de annál szomorúbb üzenetű kisfilm ez utóbbihoz készült. A zenekar frontembere, ifj. Gerdesits Ferenc így beszélt róla:

„A klip az ember és a természet szomorú kapcsolatáról szól. Ehhez a dalhoz mindenképp szerettem volna videót, de konkrét ötletem nem volt még. Egyszer lementem a Duna-partra, láttam a sok szemetet, az ember szánalmas nyomait, amiket maga után hagyott, akkor fogant meg az ötlet. Többféle koncepció is volt, fel is vettünk sok mindent, de végül maradt ez az egyszerű verzió, maga a természet és a szemét. Itt járt az ember, és ezt hagyta maga után. Nagyjából az látszik, ami akkor fog, ha az emberi faj kipusztul végre a bolygóról, ami ezután magára talál és ismét helyreállítja az egyensúlyt. Nagyon dühít már az, amit mindig látok, hogy Budapesten és vidéken is egyre inkább irtják a fákat, növényeket, mezők, erdők helyén épülnek, hatalmas raktárak, logisztikai központok meg egyéb szarok, csak hogy valaki(k)nek még több legyen. Vesszen a zöld, hiszen értékes területet foglal el, amiből csomó pénz lehet csinálni! Na az így gondolkodókért szerintem kicsit sem kár, ők pusztulhatnának ki először, de sajnos nyilván nem így lesz.

A klip elég lazán kapcsolódik a dalhoz, de ha akarjuk, értelmezhetjük így is a szöveget. Taksonyban és a nagytétényi Duna-parton vettük fel még novemberben. Tulajdonképpen egy öngyilkosság, mindenben ellene megy a trendeknek, hiszen monokróm, lassú, nincs benne ezer+1 vágás, nem mutogatunk benne cuki mai pofákat, csak a természetet, mindezt egy akusztikus, szomorú, intim hangulatú darabhoz, ami nélkülöz minden autotune-t. Borítékolható a sikere!”

Hirdetés

A Marlboro Man legközelebb április 9-én csíphető el élőben az Aurórában, vagy május 5-én Gárdonyban, a Blues Teraszon.

További információk a zenekar Facebookján és Bandcampjén

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,980KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók