Hirdetés

Végre itt a robot, ami elpakol a gazdája után

Többek között két olyan robotot mutatott be a Samsung a CES-en, amik a mesterséges intelligencia segítségével egyszerűbbé teszik az életet, valamint egy elég menő lépést tettek annak érdekében, hogy megunt, de működő telefonokat is tovább lehessen használni.

A Bot Care típusú robot meglehetősen ellenszenvesen parancsolgatott a bemutatón. Felismeri a felhasználók viselkedését, és asszisztensként funkcionál, ez a bejátszásban abból állt, hogy először ráförmedt a felhasználóra, hogy régóta ül a gép előtt, aztán meg elkezdte sürgetni, hogy mindjárt meetingje van. Úgy tűnik, mintha kifejezetten arra fejlesztették volna, hogy az egyedüllét ne is tűnjön olyan rossz opciónak.

Bot Care robot. Fotó: Samsung

Ezzel szemben a Bot Handy azonnal kellene, ahogyan pakolta be az edényeket a mosogatógépbe, ahogyan magától eltartva, szinte elálló kisujjal vette fel a földre dobált szennyest, majd utána töltött egy pohár bort, bármelyik uralkodói ház komornyikja megirigyelte volna. Egyelőre fejlesztés alatt áll, de például képes lesz megkülönböztetni a különféle tárgyak anyagösszetételét, így megfelelő erőkifejtést alkalmaz az egyes háztartási cikkek és tárgyak megfogásához és mozgatásához.

Végre eljutott az upcycling-láz a telefongyártókhoz is

A tévék dobozából cicaházat, gyerekjátékot vagy kis polcot lehet hajtogatni, és ehhez adnak tanácsokat, de a legmenőbb megoldása a Samsungnak, hogy a régebbi típusú, de már nem használt telefonok újrahasznosításához nyújt még nagyobb segítséget. Idén frissítésekkel megérkezik egy új alkalmazás, ami segít abban, hogy a régi készülékekből babaőrt vagy kisállatfigyelő eszközt lehet belőle csinálni, hogy ne a fiókban porosodjon.

Babaőr régi telefonból. Fotó: Samsung

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk