Hirdetés

Végre havi előfizetéssel is elérhető a Roon

A hír elsősorban azon zenebuzi hifisták számára jelentős, aki szerettek volna Roont maguknak, de sajnálták érte az évi 120 dollárt vagy az életre szóló licensz 500 dolláros árát. Mostantól ugyanis havi 13 dollárét megkapjuk a zenelejátszót. Persze éves előfizetéssel spórolunk, de aki olyat szeretne, hogy bármikor lemondhassa, annak most itt a lehetőség. Előtte pedig jár 14 nap ingyenes kipróbálási lehetőség.

Hogy mi a Roon? Leegyszerűsítve egy zenelejátszó szoftver, ami összefogja a zenei adattárainkat, legyen az a saját hálózatunk vagy internetes gyűjteményünk. A Roon szoftvere megkeresi a gépen, külső adattárolón a zenéinket, azonosítja azokat, összegyűjti az interneten elérhető meta-adatokat, borítóképeket, majd ebből saját adatbázist épít.

Főleg azoknak jó, akik sok letöltött zenét hallgatnak, netán nagy felbontásban tárolják, de hozzá lehet kapcsolni a Tidalt és a Qobuzt is, bár utóbbi még nem elérhető Magyarországon.

Jó hír még, hogy a Roonnal gapless, azaz szünetmentes lesz a Chromecast lejátszásunk Tidalről, és ha Chromecast Audiónk van, akkor a CD-nél magasabb minőségben, maximum 96kHz/24-bit felbontásban is hallgathatjuk a zenéket, már ha ilyen vagy magasabb formátumú a fájl vagy a stream.

Bővebben itt lehet a működéséről olvasni, előfizetni pedig itt lehet.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk