Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap – Premieren az IDEGEN új dala és klipje

Lángoló Premier

Idegen, vasárnap, törölköző – csupa olyan szó, amit ebben a sorrendben nem igazán emleget senki, most októberben mégis fontos szerepük van.

Idén ősszel jelenik meg az IDEGEN zenekar harmadik lemeze Vasárnap címmel, amelynek címadó dala október 4-én hallható először. Az albumról már nyáron megismerhettük a Törölközőt, aminek a letisztult lírikus hangzása bevezetett minket az új lemez hangulati világába, és ez minden bizonnyal fokozódni fog a továbbiakban. Az új dalhoz készült klip és a nyáron megismert Törölköző című lemezbemutató dal hivatalos videóklipje egy történetet mesél el, amely szorosan összefonódik a két dalban, ezért is van különösen fontos szerepe a klipek főszereplőjének, Pertics Villőnek.

“Habár sokszor rettenetesen nehezen adta magát, számomra ez a lemez most négyünk közös zenei önkifejezésének jelenlegi csúcsa. A végső stádiumig rengeteg fázison estek át a dalok, mivel rengeteg külső és belső hatás érte a zenekart ebben az időszakban”

– mondta el a Vasárnapról Galgóczi Olivér, a zenekar gitárosa.

 “Többször mérlegre kellett állítanunk magunkat a saját hitelességünk oldaláról, ezáltal újra és újra pontosítva az állítást mind a zene, mind a dalszövegek tekintetében. Harmadszorra mentünk vissza a stúdióba, mire mindannyian azt éreztük, hogy az utolsó hiányzó szó és hang is a helyére került. Hatalmas lelki hullámvasúton és önismereti útvesztőn vagyunk túl, de úgy gondolom, hogy a végeredmény egy igazán letisztult, érthető és őszinte vallomássá érett össze.”

A zenekar a lemezt eredetileg kétoldalasra tervezte, egy akusztikus és egy nyers, több torzított hanggal ellátott, egymás tükörképeként funkcionáló korongnak. A két oldalt végül a szövegvilág kötötte össze, ami fantasztikusan érezhető, ha egymás mellé állítjuk a már ismert Törölközőt és a frissen bemutatott Vasárnapot:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk