Hirdetés

Varg Vikernes szabad ember

Legutóbb még csak beszéltek róla, ma már viszont tény, hogy Varg Vikernes (vagy Count Grishnackh) szabad ember. A Burzum mindenható atyját még 1993 augusztusában zárták börtönbe, ugyanis brutálisan meggyilkolta a Mayhem gitárosát, Oystein Aarseth-t (vagyis Euronymoust), illetve felgyújtott három muzeális értékű norvég fatemplomot. „Igen, megerősíthetem, kijöttem a börtönből.” – mondta Vikernes a norvég Dagbladetnek.

A black metal zenésznek már négyszer utasították el a szabadlábra-helyezési kérelmét, legutóbb 2008 szeptemberében, viszont jelenleg már két hete a családjánál lakik. „Egy évig rendszeresen jelentkeznem kell a felügyelőmnél, először kéthetente, aztán majd csak havonta.” – árulta el Vikernes.

Még múlt év júliusában nyilatkozta azt, hogy megbánta a hibáit, készen áll a beilleszkedésre, és már csak az a vágya, hogy a feleségével, és gyerekeivel legyen. „Hiányzik a családom! Várom a napot, amikor majd a farmomon dolgozhatok, zenét szerezhetek, könyvet írhatok, és a feleségemmel, gyerekeimmel lehetek.” – mondta akkor, és még hozzátette – „Alig láttam a fiamat, mióta a világra jött, bár telefonon szinte minden nap beszélünk. Nagyon kemény, hogy nem vagyok ott, miközben ő felnő.”

Mellesleg úgy néz ki, hogy Vikernes szerepelni fog a Lord of Chaos című mozifilmben, ami az ugyanilyen című könyv alapján készült, és a 90-es éveke elejének hírhedt norvég black metal-balhéiról szól. Ebben csak az a furcsa, hogy a Burzum agya még 2004-ben teljesen elutasította Michael Moynihan és Didrik Soderlind könyvét. Akkor azt nyilatkozta, hogy az egész ügyet félreértelmezték, tele van hülyeségekkel a sztori, és őt is rosszul állítják be benne. Úgy látszik azóta meggondolta magát ebben is…

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.