Válts egy gombnyomással a YouTube Musicra!

Új shortcut gomb került a YouTube telefonos alkalmazásába, amellyel minden eddiginél könnyebben átválthatnak a hallgatók a YouTube Music appra. A felületen egy kék (egyes felhasználók számára fehér) színű gombot kell keresni, ami a videómegosztóról azonnal a zenestreaming-szolgáltatásba navigál, majd elölről elindítja az adott dalt.

Korábban körülményesebben lehetett csak mindezt megtenni, vagy a legördülő menüből, vagy a videó jobb felső sarkában látható, három ponttal jelzett menüre kellett koppintva, és ott kiválasztva a Meghallgatás itt: YouTube Music menüpontot. Az új frissítés a felhasználói tapasztalatok alapján egyelőre csak Androidot futtató készülékeken érhető el.

Az újítás célja kétségkívül a YouTube saját zenestreaming-appjának még hatékonyabb népszerűsítése, és a pozíciójának erősítése a nagy vetélytársakkal (Spotify, Apple Music) szemben. A felületen naponta több mint 250 millió órányi zenét fogyasztanak a felhasználók, akik közül 50 millióan már rendelkeznek Premium/YouTube Music előfizetéssel – érdemes tehát előadóként és zenefogyasztóként is odafigyelni erre a platformra, hiszen a vállalatnak láthatóan komoly tervei vannak vele.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Audiópartnerünk