Hirdetés

Hivatalos: újra összeáll a Stone Roses

Hétfőn már elterjedt a pletyka, hogy végre tényleg összeáll a madchaster-szcéna egyik kulcszenekara, a Stone Roses. A hír tartja magát, sőt, egyre valószínűbb, hogy ezúttal nem kacsáról van szó, mivel a mai nap folyamán a zenekar sajtótájékoztatót hirdetett meg, aminek a témája sokat sejtetően "nagyon fontos bejelentés." A Gigwise belső informátora szerint két hazai fellépés erejéig tart majd az egymásra találás, mindkettő a manchesteri Heaton Parkban lesz. A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de természetesen tájékoztatunk róla.
UPDATE: A hír hivatalos, a Stone Roses 2012. június 29-én és 30-án is fellép Manchesterben. Ami még fontosabb: a klasszikus felállásban újjáalakuló zenekar új dalokat is játszik a két visszatérő koncerten, ami után egy világkörüli turné következik, ennek állomásait még nem ismertették. A 15 év után ismét aktív zenekar énekese, Ian Brown elmondása szerint új lemezt is szeretnének.

A Stone Roses eredetileg 1982-ben alakult. A madchester-szcéna egyik legfontosabb zenekara éppúgy hatott a hagyományos gitárzenét elektronikával vegyítő baggy stílusra, mint a később virágzó britpop hullámra. 1989-ben megjelent cím nélküli lemezük a mai napig a brit gitárzene egyik legkörülrajongottabb albuma, kötelező szereplője bármelyik közönségszavazásnak. A Stone Roses második lemeze (Second Coming) már nem volt annyira sikeres, köszönhetően annak is, hogy öt évig készült. A zenekar már nem eredeti felállásban, de 1996-ban a Szigeten is adott egy felejthető koncertet. A feloszlás után többen is szólózni kezdtek, de igazi sikert csak Ian Brown tudott elérni szólóban, ám ezek sem közelítették meg a zenekarral elérteket.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló