Hirdetés

Valóban megveszi a Tidalt a Twitter alapítója

Igaznak bizonyultak a pletykák arról, hogy a Twitter alapítója többségi tulajdonos szeretne lenni a Tidalban.

A Twitter alapítója megvenné a Tidalt

Ma be is jelentették az üzlet részleteit, miszerint a Square (Dorsey pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cége) 297 millió dollárt fizet pénzben és részvényekben a „jelentős többségi tulajdonrészért”, és azt mondja, hogy a Tidal a Square többi vállalkozása mellett önállóan fog működni.

Mit akar egy pénzügyi szolgáltató a zenészektől?

Tették fel Dorsey számára sokan a nyilvánvaló kérdést, a válasz pedig nagyon röviden és kicsit nehezen hihetően az, hogy segíteni. Kicsit jobban kifejtve pedig úgy hangzik, hogy új módszereket találni a művészek számára munkájuk támogatására. Ahogy a Square új eszközöket adott az előadóknak a pénzszerzéshez, Dorsey szerint a társaság részesedése a Tidalban segít a művészeknek hasonló támogatást találni az új digitális ökoszisztémában. Ehhez a Square tulajdonában lévő Cash App lesz a segítség.

Dolgozni fogunk teljesen új hallgatási élményeken, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a rajongókat, egyszerű integrációkon az áruértékesítéshez, modern együttműködési eszközökön és új kiegészítő bevételi forrásokon

– írta még Dorsey.

A Tidalt 2014-ben alapították Norvégiában, majd a következő évben a Jay-Z vezette művészek konzorciuma megvette 56 millió dollárért. Az előadó-tulajdonosok között volt a Coldplay, Rihanna, Daft Punk és Madonna és még sokan mások. Akkor a tulajdonosok a Tidalt a nagy tech streaming szolgáltatásaival szemben pozicionálták, jó hangminőséget és exkluzív tartalmakat ígérve a rajongóknak. Utóbbiról nagyon gyorsan kiderült, hogy nem igazán sikerült tartani, és később sem sikerült előfizetőszámban felvenni a versenyt például a Spotifyjal.

Jay-Z és Dorsey számára nem a Tidal az egyetlen közös üzlet, február második felében hoztak létre egy közös bitcoinfejlesztési alapot.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk