Hirdetés

Vajon hová lett a Spotify HiFi?

A Spotify 2021 február végén jelentette be, hogy még idén bevezeti a veszteségmentes streaminget, azaz minimum CD minőségben hallgathatjuk majd a zenét. Dátumot nem mondott, csak annyit, hogy még 2021-ben. Talán már nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, hogy ez idén már nem valósul meg. Hacsak nem amolyan karácsonyi ajándékként dobják majd piacra, erősen kétséges, hogy az évből fennmaradó 18 napban történne ezügyben bármi.

Februárban mindenkit megelőzve jelentette be a svéd cég, hogy jön a CD minőség (most a maximum egy 320 kbps-os MP3-nak felel meg náluk). Persze azok közül, akiknek még nem volt ilyen. Aztán az Amazon fogta magát, és mindenkinek felár nélkül elérhetővé tette a veszteségmentes lejátszást, a nyár elején pedig az Apple is meglépte ugyanezt, ahol szintén mindenféle drágítás nélkül el lehet érni még a CD minőségénél jobb felbontást is. Pár hete pedig a Tidal lépett egyet, ahol az olcsóbb csomagban (ami megegyezik a Spotify árával) is már a CD minőség a legrosszabb lejátszási lehetőség.

Pedig az év eleji bejelentést nem mással, mint a most szupersztár státuszban lévő Billie Eilish-sal és testvérével, Finneasszal indította a Spotify:

Azóta mély csend honol a svédeknél ezügyben, semmit nem lehet tudni a tervekről, és ez kísértetiesen hasonlít arra, amikor 2017-ben bedobták, hogy elkezdték tesztelni a veszteségmentes lejátszást, de egészen idén év elejéig nem lehetett róla többet hallani. Lehet újabb négy évet kell várni, amíg megvalósul.

A felhasználók viszont elvannak, bár kissé idegesen. A fenti videó alatt naponta érkeznek a kommentek, hogy eltelt egy újabb hónap, és még mindig semmi. Vannak, akik már lemondtak arról, hogy idén lesz bármi, de olyanok is akadnak, akik örökre lemondtak róla, és inkább áttértek a tényleg kiváló minőséget nyújtó Apple Music-ra.

Eközben pedig a Spotify-nak az egész semmit nem árt, a cég szárnyal, egyre több felhasználójuk van, akik közül egyre több a fizető. És lehet, hogy ez a titok nyitja: az ég világon semmi nem sürgeti őket, hogy a teljes felhasználói tömeghez képest elenyésző hifisták igényeit is kielégítsék. Még egy ilyen blamát is simán túlélnek úgy, hogy meg sem rezdülnek, akkor meg minek foglalkozzanak vele?

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk