Hirdetés
Hirdetés

Közös Vágtázó Halottkémek- és New Model Army-koncert hamarosan

new-model-army-between-blood-and-wine-6632.jpg

Március 10-én a Barba Negrában lép fel a New Model Army, előzenekara a mostani eseményen pedig a Vágtázó Halottkémek lesz. NMA+VHK= WOW. Különösebben senkinek nem kell bemutatni egyik zenekart sem, ám akik most jöttek elő a medvével együtt a tavasz illatára a barlangjukból, azoknak némi adalék a két együttesről.

Grandpierre Atilla így nyilatkozott a közelgő fellépésről:

Most jelenik meg a Lélek mélyén című négyszámos kislemezünk, amin két dal ahhoz köthető, hogy Fritz már nem a földi világban él. A VHK próbatermében vettük fel, három nap alatt, minden nap óriási érzések mozdultak meg, valami rendkívüli tört elő. Nagyon meglepett bennünket is a négy új számból két dal, mert mindkettő olyan különös, hogy szinte lehetetlen ilyet kitalálni. Érezhető, hogy álomban születtek, és álomban sokkal több dolog létezhet, és másként, más logikával, mint a valóságban… Sikerült átadnom az álombeli élményt a zenekarnak, mert mindig tartok egy diktafont az éjjeli szekrényemen. A két dal egyedülálló a VHK történetében, Lujó azt mondta, hogy ilyen szám nem volt, a dallama is másvilági logikát követ, a ritmusképlete, a hangsúlyozása is egyedülálló. Március 10-én mindent beleadunk, hogy kigyújtsuk a lélekben az örök élet hatalmát, az élet zenéjének erejével! (Forrás)

vhk.jpg

Utoljára három éve lépett az A38 színpadára a besorolhatatlan stílusban alkotó (poszt-punk? alternatív rock? egy kis folk?) bradfordi zenekar, a New Model Army. A 2013-as Between Dog and Wolf (és az azt követő Between Wine and Blood koncertfelvételeket és pár új számot tartalmazó) lemezük kissé poétikusabb és sötétebb tónusú vonásait a tavalyi új, Winter című albumon inkább a természet magasztalása és kérlelhetetlen felsőbbrendűsége került előtérbe. Az album fele nagyon eltalált és jól felépített, tipikus ám mégis frissnek ható NMA-szerzemény, remélhetőleg minél több dalt fognak róla játszani a lemezbemutató keretében. Ha majd a VHK kellően megtáncoltatott és elgondolkodtatott minket, utána tökéletes lesz az NMA-koncert, ahol kapunk még több adag pozitív energiát, varázslatos hangulatot, amit a kiváló zenészek és Justin Sullivan szuggesztív előadásmódja tesz feledhetetlenné. Aki pedig már volt, úgyis eljön ismét, mert tudja hogy ez nem egy szimpla koncert, hanem igazi esemény. SPOILER: énekes tavaly megcsináltatta a fogpótlást, ami az érzékenyebb rajongókat esetleg váratlanul érheti.

Itt a teljes Winter lemez:

Az esemény facebook-oldala itt.

Advertisement
39,011KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló