Hirdetés
Hirdetés

Utoljára ad koncertet a Sum 41 Budapesten

A Sum 41, a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara, tavaly úgy döntött befejezik a közös zenélést és a rajongóktól egy ütős dupla lemezzel és az eddigi legnagyobb turnéjukkal búcsúznak. A Sum 41 szerencsére a magyar rajongóktól is elköszön utolsó turnéján egészen pontosan 2024. november 12-én a Budapest Arénában.

Hirdetés

A Sum 41 sosem akart beilleszkedni. Nem foglalkoztak vele, nem is próbálták. Ehelyett erőteljesen és lendületesen indultak útnak jellegzetes stílusukkal, amelyet pop-punk énektémák és kemény, heavy metal profizmus jellemzett. Ennek eredményeképpen a Sum 41 páratlan képet hozott a populáris kultúrába a TRL MTV – Total Request Live – századfordulós uralmától kezdve egészen a When We Were Young Fesztiválon bemutatott mámoros fellépésükig. Egy év leforgása alatt kérte fel őket Iggy Pop együttműködésre – így született a Little Know It All című dal – és tisztelegtek a Metallica előtt egy kirobbanó koncerttel az MTV Icon felkérésére. Zenéjük végigsöpört a nagy filmes franchise-okon is, a Pókembertől kezdve az Amerikai pitén át a Hajrá Csajok!-ig.

Igazi mesterhármast hoztak össze a platina státuszt elért All Killer No Filler (2001), az arany lemezes Does This Look Infected? (2002) és a szintén arany Chuck (2004) – mára már klasszikusnak számító – lemezekkel. A srácok kitartottak a második évtizedben is és a 13 Voices (2016), valamint az Order In Decline (2019) albumokkal bebizonyították, hogy ugyanannyi erő és energia van bennük, mint korábban. A Slant Magazine az utóbbi anyagot “pokolian szórakoztató utazásként” jelllemezte, míg a GQ üdvözölte, hogy a “zenekar végigcsinálta az utat visszafelé”. 15 millió eladott lemezzel, két Juno-, és egy Kerrang!-díjjal, valamint egy maroknyi Alternative Press Music Awards és Grammy-jelöléssel is büszkélkedhetnek a mindenhol zsúfolásig megtelt koncerttermek mellett, a zenekar most mégis úgy döntött, hogy egy utolsó nagy durranással elbúcsúznak – a saját feltételeik szerint.

A szabályokat és az elvárásokat figyelmen kívül hagyva, ismét az ösztöneikre hallgatva a zenekar – Deryck Whibley (ének, gitár), Dave Baksh(gitár), Jason McCaslin (basszusgitár), Tom Thacker (gitár) és Frank Zummo (dobok) – egy szenvedélyes záró kinyilatkoztatással búcsúzik a Heaven 😡 Hell című dupla lemez formájában. A Heaven tíz számnyi vicsorgó, nagy energiájú pop punk dalt tartalmaz, míg a Hell tíz heavy metal himnuszból áll, melyeket heves szólók és ütős riffek fűszereznek. Nagyszerű, tökös, az eddigi legmerészebb és legjobb munkájuk.

A Heaven 😡 Hell című albummal a zenekar most az eddigi legnagyobb turnéjára indul, és a körút európai részét több, mint 35 000 rajongó előtt zárja majd a teltházas Paris La Défensa Arénában a francia Nanterre-ben. A turné jócskán belenyúlik majd 2025-be is, így a zenekar a csúcson távozhat. Erről mesélt pár szóban Deryck.

Imádom a Sum 41-et, azt, amit elértünk, amit elszenvedtünk, és hogy mindenen keresztül kitartottunk egymás mellett, ezért is akarom abbahagyni. Annyiszor volt már olyan, hogy feloszolhattunk volna. Valamilyen okból kifolyólag mégis kitartottunk. Büszke vagyok erre. Itt a megfelelő idő arra, hogy elbúcsúzzunk. Minden energiámat arra fordítom, ami előttem áll. Ez lesz életünk legnagyobb turnéja, és azt akarom, hogy ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk. Ennyi.

A Sum 41 zenekarként utolsó koncertjét Magyarországon a Budapest Arénában adja 2024. november 12-én, a Neck Deep társaságában.

A budapesti koncertre a jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára elérhetőek június 25-én 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok pedig június 26-án 10 órától csatlakozhatnak az elővásárlási lehetőséghez. A Spotify pre-sale június 27-én 10 órakor kezdődik, végül a teljeskörű jegyértékesítés június 28-án, pénteken 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,012KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók