Hirdetés
Hirdetés

Utcazene Fesztivál – Tizenhárom zenekar koncertezik a Tompa utcában szombaton

Egy tucat utcazenész játszik öt helyszínen, összesen 8 órán át, a kilencedik kerületi Tompa utcában október 22-én, szombaton. A legjobb formációk között a közönség szavazatai alapján háromszázezer forintot osztanak szét a szervezők. A utcazene fesztivál záróeseménye Henri Gonzo akusztikus koncertje lesz.

Második alkalommal szervez utcazene fesztivált a Paletta Budapest, a Tompa utca öt vendéglátóhelyének bevonásával. Zenél majd többek között a 2018-as Dal című műsor Év Felfedezettje Dánielfy Gergő és zenekara,az év fiatal jazz-zenésze Sárközi Dina, Havai Gábor, a The Microwaves, Szaffi, Szirtes Adél és Macskin Dávid, a Szia Anya, de a fellépők között fiatal jazz zenészt, gyermekkori barátságból alakult duót, atmoszférateremtő alternatív indiepop triót is találhatnak az érdeklődők. Az estét Henri Gonzo,  a Fran Palermo énekes – dalszerzőjének akusztikus koncertje zárja.

A közönség szavazatai alapján 2022 legjobb utcazenekara 150.000 forintot, a második helyezett 100.000 forintot,  harmadik pedig 50.000 forintot vihet haza.

Az utcazene fesztivál helyszínei a – Budapest egyik leginkább egészséges utcájának számító – Tompa utca vendéglátóhelyei, a San Ramon Café, a Pancs Budapest, a Tompa17 Könyv&Kávé, a Paletta Budapest és Crafty Bar erre az alkalomra összenyitott közös terasza és a B-Terv lesznek. A vendéglátóhelyek az esemény alkalmából speciális menüvel készülnek a résztvevőknek, forraltborra, street foodra és szezonális ételekre biztosan lehet számítani.

A zenei események mellett a Könyves Magazin programján Simon Márton és Tóth Réka Ágnes költők, a Lana del Rey verseskötet fordítói érkeznek a nemrég nyílt Tompa17-be, hogy a dalszövegeken keresztül zene és irodalom kapcsolatáról beszélgessenek az érdeklődőkkel.

Az eseményen a részvétel ingyenes.

Az október 22-i program Ferencváros Önkormányzatának művészeti tevékenységek támogatásából valósul meg.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,791KedvelőTetszik
2,984KövetőKövetés
1,650FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók