Hirdetés

Utazás az univerzum középpontja felé – Premieren a Rivers Ablaze új dala, a Vortex

Április 15-én jelenik meg a metal.hu gondozásában a Kertész Márton (ex-Special Providence, From The Sky) vezette, progresszív extrém metalban tevékenykedő Rivers Ablaze harmadik sorlemeze „The Black Hole Era” címmel. Az album második felvezető dala egy hét percet meghaladó, epikus szerzemény, a Vortex, amit elsőként a Lángolón hallgathattok meg!

A 2020-ban napvilágot látott ‘Blood Canvas’ óta sok minden történt a Rivers Ablaze háza táján, nem utolsósorban az, hogy a szólóprojekt zenekarrá bővült és idén januárban meg is volt az első fellépés az A38 hajó színpadán. Ezen az esténé egy rendhagyó formáció mutatta be a kettes számú korongot, a 2021-ban kiadott Devoid Dying Sunt, amely az elsővel ellentétben – amin nem mellesleg a Sear Bliss frontembere, Nagy András volt felelős az énekért -, egy teljes egészében instrumentális album. A dalokat olyan zenészek szólaltatták meg a dalokat, mint Rieckmann Tadeusz (TYR), Purnhauser Pál (Divided) és Cséry Zoltán (ex-Special Providence, ex-Subscribe, Patché), de természetesen András is beszállt pár elsőlemezes szerzemény erejéig.

A hamarosan érkező hármas korong viszont újra vokális anyag lesz, az énekes pedig nem más mint a bemutatásra nem igen szoruló Knapp Oszkár (Grizzly, Wrong Side), aki azóta már a zenekar hivatalos frontemberévé lépett elő. A most debütáló Vortex kapcsán ő így fogalmazott:

„Ez a lemez egy kaotikus utazás a kozmoszban az univerzum középpontja felé, miközben az űr megfoszt a testtől, lélektől és egótól. Harc a kiszámíthatatlansággal, a kegyetlen vákuummal és entrópiával. A Vortex című dal azzal a gondolattal játszik el, hogy miként tépázhatja a szemlélő tehetetlen testét az ismeretlen és kegyetlen mélyűr, mennyire esélytelen küzdelem is lehet ez, melynek egyetlen megoldása talán az, ha megadja magát a hajthatatlan, könyörtelen erőknek.”

A Rivers Ablaze legközelebb az Analog Music Hallban érhető tetten a metal.hu 5 éves születésnapi buliján olyan zenekarok társaságában, mint a Bornholm, a Witchthrone és a Necroratory, de pár nyári fesztiválon is találkozhattok velük, a pontos dátumokért kövessétek a zenekart a már jól ismert közösségi oldalakon.

További információk a koncert Facebook-eseményén, valamint a Rivers Ablaze felületein!

Website: https://www.riversablaze.com
Facebook: https://www.facebook.com/riversablaze
Instagram: https://www.instagram.com/rivers_ablaze/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWPoj_kjjpB-7IBkze73qzQ
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0DZSYoZluja08JRF1GN1Wj?si=yJGnYJn2S8WuPrt3iKU4Ng&dl_branch=1

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk