Utazás, amely az olasz kultúrát és történelmet is felfedezi – Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában

Idén májusban a National Geographic különleges gasztrokalandra hívja a nézőket az Oscar-jelölt, Emmy- és Golden Globe-díjas színésszel, Stanley Tuccival, aki Olaszországot járja be a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című sorozatban. A SALT Productions és a BBC Studios sorozatában a színész öt régióba látogat (Toszkána, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Abruzzo és Lazio), hogy bemutathassa a gazdag hagyományokat és különleges ízeket. A premier május 25-én, 16:00 órakor kerül adásba a National Geographic-on, május 16-ától pedig minden epizód elérhető lesz a Disney+ felületén.

Hirdetés

A National Geographic és Stanley Tucci szellemes és magával ragadó történetmesélése új nézőpontból mutatja be Olaszország közkedvelt és kevésbé ismert szegleteit, miközben varázslatos vidékekre viszi a nézőket. Stanley Tucci személyes felfedezésében végigkövethetjük, ahogy bejárja az ország lélegzetelállító tájait. Találkozik helyiekkel, séfekkel, gasztronómiával foglalkozó emberekkel, halászokkal, kézművesekkel és még cowboyokkal is azért, hogy megtalálja a rejtett gyöngyszemeket és a titkos történeteket. Megismerhetjük a gazdag történelmet és az olaszok ételekhez fűződő fontos kapcsolatát, amely az egyes régiók sajátos kultúráját formálta, és az ikonikus tésztáikat is életre hívta. A sorozat több mint egy egyszerű úti beszámoló: gazdag, történetközpontú felfedezés, amely Olaszország kulináris hagyományainak gyökerét kutatja.

Olaszország gyakorlatilag maga az érzékek lakomája, a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” műsor pedig egy vacsorameghívás. Az ételeknél sokkal többről szól; emberekről, történelemről és arról a szenvedélyről, amely Olaszországot olyan különlegessé teszi. Hiszek abban, hogy egy jó étkezés inspiráló, és remélem, hogy a nézőket is motiválni tudom, hogy minél jobban nyissanak az olasz kultúrára, annak minden szépségére és gazdagságára.

– mondta Stanley Tucci.

Öt epizódon keresztül követhetjük, ahogy Tucci sienai lakomát élvez Toszkánában, felfedezi Lombardia futurisztikus „farmtól az asztalig” finomságait, és ismét feltárja Lazio rusztikus világát az időtlen kulináris rituálékon keresztül. Először jár Trentino-Alto Adige régióiban, az alpesi csodavilágban, ahol fenyőtű pestót kóstol és egy traboccon, egy évszázados fából készült halászati állvány tetején ízleli meg Abruzzo tradicionális, vad tengergyümölcseiből készült ételeit. Útközben Tucci elmerül azokban a történetekben és régi hagyományokban, amelyek Olaszország legikonikusabb ételeit formálták.

Az ötrészes sorozat a SALT Productions és a BBC Studios Specialist Factual Productions közös produkciójában készült. A „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” premierje május 25-én lesz a National Geographic csatornán, a Disney+ platformra pedig május 16-án kerül fel az összes epizód.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,151KedvelőTetszik
3,159KövetőKövetés
7,270FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés