Hirdetés

Utálták egymást – Trouble-interjú

Rick Wartell gitáros ugyan nem emlékszik rá, hogy pár éve már járt nálunk a chicagói Trouble-lal, de elnézzük neki, mert mostanra rendes városnézést tervez. A legendás doomzenekar október hetedikén, szerdán érkezik hozzánk a Pentagrammal, hogy felidézzék a régi idők pszichedelikus doommetálját, és bemutassák az új énekesüket a Warrior Soul-os Kory Clarke-ot.

Nemsokára Magyarországon lesz koncertetek. Hogyan bírjátok még a hosszú turnékat? 
Ezt csak úgy lehet, ha imádsz utazni, imádsz buszban zötyögni, szereted, hogy egy bőröndből élsz. Ha nem lennénk ilyenek, akkor már régen otthagytuk volna az egészet. Magyarországon, meg szerintem még nem is voltunk soha, vagy legalábbis én nem emlékszem, és azokat a helyeket meg különösen szeretem ahol még nem jártunk, és szívhatom magamban a sok új információt.

Pedig voltatok már itt, egy hajón játszottatok.
Ó tényleg! A hajóra emlékszem, de sajnos a városra nem nagyon.

Most úgyis lesz egy szabadnapotok előtte, gyertek hamarabb!
OK, jó ötlet, megbeszélem a többiekkel.

Szoktatok kis vásárfiákat hazavinni a sok országból? 
Most már igen. Manapság már mindig megyünk várost nézni, meg hülyeségeket vásárolgatni. Régebben amikor még fiatalok voltunk, akkor megérkeztünk egy vadidegen országba, és csak az foglalkoztatott minket, hogy hol a sör, mikor kezdődik a buli, és merre vannak a csajok. De már megöregedtünk, változtak a prioritások.

Kinek a reszortja, hogy kitaláljon szabadidős programokat? 
Hogy megelőzzük a vitákat, ez mindenkinek a saját posztja. Lessük a weboldalakat, összeírjuk hova akarunk menni, ha van egyezés oda együtt megyünk, ahol nincs, oda meg külön. Meg a helyi promótert is bevonjuk, hogy tanácsoljon helyeket ahova érdemes menni, vagy érdemes szétnézni.

Mit éreztél mikor az eredeti énekes, Eric Wagner kiszállt a zenekarból? 
Nyomást. Nyomást, hogy gyorsan keresni kell egy új énekest. De annyira nem ért váratlanul a dolog, már készültünk rá, hogy lelép, de mindenkinek jobb is volt így.

Hogyan találtatok rá az új énekesre? Több ember is volt képben?
Igen, volt még két másik vetélytársa Kory Clarke-nak, az egyik Kyle Thomas az Alabama Thunderpussy énekese, a másik pedig Lee Dorrian, de néhány éve játszottunk együtt Koryval, és az elég jól sikerült. Barátok lettünk, nagyon meg voltam elégedve a színpadi teljesítményével, megmutattam Bruce-nak is, neki is bejött, amit látott, úgyhogy ő volt az első helyen. Szerencsések voltunk, hogy rá is ért és csatlakozni tudott hozzánk.

Hogyan fogadták a rajongók?
Először nagyon kemény volt neki, de aztán minél több helyen játszottunk, annál jobban megszokták az emberek. Az új dalokat aztán már nyilván vele fogják megismerni, és akkor értik szerintem igazán meg, hogy miért is ő lett a mi favoritunk. Az első turné tényleg rossz volt neki nagyon, sok negatív kritikát kaptunk, a rajongóknak is nagyjából csak a fele fogadta őt el, de az idő begyógyítja a sebeket.

Bevonjátok a dalszerzésbe? 
Teljes jogú tagnak tekintjük, ezért ugyanaz jár neki, mint Ericnek, szóval igen, ha valamibe bele akar szólni, akkor nyugodtan megteheti. Bruce és én írjuk a zenét, aztán odaadjuk neki, és ő megírja a szöveget. Ha szüksége van segítségre, vagy ötletre, szól nekünk, és mi megyünk, és segítünk, igazi csapatmunka zajlik nálunk.

Már csak Bruce-szal ketten vagytok alapítótagok a csapatban. El tudod magad képzelni a színpadon nélküle?
Remélem erre sosem kerül sor, mert az biztos, hogy nagyon furcsa lenne. Nagyon egy hullámhosszon vagyunk hála istennek, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Remélem ezt ő is hasonlóképpen látja, és nem kerül arra sor, hogy lelépne. Hogy ne legyen összezördülés, mindkettőnknek van egy másik zenekara is, így ott kiélhetjük azt, amit a másik nem enged a Trouble-ban megvalósítani. 

Elég sok tagcsere volt az évek alatt a zenekarban. Kitaláltatok valami beavatási ceremóniát az újonan érkezőknek? 

Á semmi komoly, csak addig dolgoztattuk őket amíg le nem léptek, de ezt nem ceremóniaszerűen, hanem egész hosszan elnyújtottuk. A tréfát félretéve, csak annyi kérésünk van mindenkitől, hogy próbálja a maximumot nyújtani, és tanulja meg gyorsan a dalokat. Majd meglátjuk ki marad a turné végéig, ha megint lesz csere annak lehet, hogy kitalálunk valamit. Nem is rossz ötlet.

1996-ban miért döntöttetek úgy szünetet tartotok? 
Nem akarom szépíteni a dolgot most már, szóval megmondom kerek perec: utáltuk egymást, és most nem viccelek. Tíz évig voltunk összezárva, már nem tudtuk tovább elviselni egymást.

Mit csináltál akkor, miután letettétek a lantot?
Én halboltot nyitottam, egy gourmet-halboltot, és séf lettem. Szóval főztem egész nap.

Mi van az új lemezetekkel? Mikor jelenik meg? 
Novemberben már megyünk a stúdióba, és remélem 2010-ben kijön a lemez. Nagyon várom, nagyon-nagyon jó lett szerintem. Tudom, hogy ebben a helyzetben minden zenész ezt mondja, de én most el is hiszem, hogy ez lesz az eddigi legjobb lemezünk. 

Ha valaki érdeklődik a zenekar iránt melyik lemezt adnád oda, hogy kezdje azzal? 
Attól függ, hogy az illető doomkedvelő-e, vagy éppen a pszchidelikus dolgokat szereti. Ha doomos vagy, akkor az első lemezzel kezdj. Ha a másik csoportba tartozol, akkor pedig a Manic Frustration albummal.

Nem tartoztok az egész évben turnézó zenekarok csoportjába. Mit csinálsz amikor éppen nem vagy turnén?
Van egy lemezkiadóm, abban tevékenykedem. Elég sok időmet elveszi egyébként. Én vagyok az FRW lemezkiadó amerikai igazgatója, nemrég vettük meg az Escapit. Jól hangzik, ugye? És dalokat írok, meg zenélgetek. Ez teszi ki a napjaimat.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.