Hirdetés
Hirdetés

Üres karácsony – Premieren a Magidom új dala

Lángoló Premier

Új, akusztikus karácsonyi dallal jelentkezik a Magidom. A zenekar az idei évben a korlátozásokkal nyert plusz időben már az új lemezén is elkezdett dolgozni, a most megjelenő dalra viszont egy különálló meglepetésként tekintenek.

Benyhe Robi gitáros-énekes:

„Nekünk sem volt könnyű a 2020-as év, a novemberi szülinapi koncertünk is elmaradt, de még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert két nagyobb budapesti koncert összejöhetett korábban. Több dalon is elkezdtünk dolgozni még a nyáron, de eléggé megcsúsztunk az utómunkákkal, ezért arra gondoltam, hogy tök jó lenne egy karácsonyi „single”-el előrukkolni a semmiből. Egy régi foszlányból kiindulva összeraktam a dalvázat, szerencsére a többieknek is tetszett, úgyhogy Balázs segítségével véglegesítettük és rögzítettük a dalt. Jó volt most otthoni körülmények között dolgozni, és célunk is volt, hogy ne nőjön túl nagyra a dal, ne bonyolítsuk túl, hanem egy kedves kis akusztikus hangszerelésre építsünk. Örülök, hogy a szerény cselló tudásomat is felfrissíthettem a felvételek során. A kitűzött karácsonyi megjelenés most pozitív nyomásnak bizonyult – ritka, hogy ilyen gyorsan el merünk készülni valamivel… A szövegvilág kissé elvágyódó, melankolikus hangvételű, és a minimalista, képeslapszerű szövegvideóval is ezt a nosztalgikus hangulatot próbáltuk elkapni.”

Bajnok Balázs gitáros, aki ezúttal kvázi hangmérnökként is közreműködött:

„A dal felvétele kapcsán két dolgot említenék még. Az egyik, hogy Robival több gitárt is – köztük komoly kölcsönhangszereket is – versenyeztettünk, hogy melyik lehet a megfelelő választás ehhez a számhoz. Végül a legelnyűttebb, legrégibb ütött-kopott nejlonhúros mellett döntöttünk (habár a végén Kristóf bátyám kiváló akusztikusa is beszáll az outróba), mert úgy ítéltük meg, hogy minden kis bénasága ellenére megvan benne az a különleges egyedi hangzás, ami talán kuriózum ebben a stílusban.

A másik emlékezetes dolog az, hogy Juditnak (Rozsnyói Judit – hegedű) múlt héten egyik késő este szóltunk erről a projektről, és kb. 20 órával később egy ingázós szolnoki munkanap után sitty-sutty hibátlanul feljátszotta az összes hegedűtémát. Öröm volt ilyen profi zenésszel dolgozni!”

Ha minden jól megy, a Magidomot legközelebb tavasszal, egy nagyszabású budapesti koncerten lehet majd elcsípni élőben, de addig is itt van a dal:

spot_img

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,930KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk