Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi Malevolent Creation a Dürerben a Beneath The Void társaságában

Hogy az igazán maradandó pillanatokhoz a death metalon belül sem elég egymásra hajigálni egy tucat olyan riffet, amiket nagyon sokáig kellett otthon gyakorolni, arra a Buffalóból indult, majd a floridai Fort Lauderdale-ben tanyát vert Malevolent Creation az egyik legjobb példa. Az ösztönös, de nem összecsapott, hanem átgondolt és hihetetlenül fogós dalokkal operáló zenekar egyesek szerint ugyan nem kapta meg azt az elismerést és népszerűséget ami járna nekik, ez tulajdonképpen most nem olyan fontos, hiszen július 17-én vasárnap a Dürer Kertben lépnek fel, vagyis aki szereti a zenekart, most (újra) megnézheti őket Magyarországon. Az idén harminc éves Retribution lemezt turnéztatják, és az előzetes információk alapján majdnem a teljes anyagot ledarálják. Ez még akkor is ígéretesen hangzik, ha az akkori tagságból már csak Phil Fasciana gitáros/dalszerző van a zenekarban, miután Brett Hoffmann, a korábbi frontember szinte napra pontosan négy éve elhunyt. A Malevolent Creation munkásságáról sokat elmond, hogy a bivalyerős Retribution lemez dalai mellett még legalább 15-20 tökéletes számot fel lehet sorolni tőlük, amelyek közül valószínűleg hozzá fognak csapni egyet-kettőt az évfordulós tematikához.

A Malevolent Creationnek nem csak lemezen, de a rengeteg turnén sem volt talán két egyforma felállása, de akinek már volt szerencséje hozzájuk élőben, az pontosan tudja, hogy történjék bármi, teljenek az évtizedek, floridai vonalon még mindig az egyik legerősebb koncert zenekarról van szó. Mondhatnánk persze, hogy olyan dalokkal, mint a Systematic Execution vagy a Coronation of Our Domain nem is lehet olyan nehéz munka ez.

Az estét a Kill With Hate-ből lett, futurisztikus, rendkívül gyors és technikás death metalt játszó Beneath The Void nyitja. Az ilyen kaliberű bulikon rutinosan mozgó budapesti bandának tavaly jelent meg az első albuma, melynek cime …Into Oblivion.

Szöveg: Dulai Péter

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk