Hirdetés

Ulver-koncert Budapesten

Teljesen hivatalos hír, hogy 2010 február 20-án Budapesten, egész pontosan az A38-on ad koncertet a norvég Ulver. Tudni kell, hogy az 1993 óta létező zenekar idén május 30-ig nem adott soha koncertet. Akkor Lillehammerben léptek fel, ezt azóta még négy követte, idénre pedig van még két bejelentett dátum őszre, Londonban és Athénban. A hírek szerint a budapesti koncert lesz az egyik utolsó fellépése a zenekarnak, és aztán örökre levonulnak színpadról.

Aki esetleg nem lenne tisztában az Ulverrel: 1993-ban alakultak, az első három nagylemezüket a black metal kategóriába szokás sorolni, holott igazán csak a harmadik, a Nattens Madrigal igazán az. Ez viszont a szó legszorosabb értelmében az lett a sistergő gitárjaival, monoton kalapálásával, rossz hangzásával, veszett károgásával. Ezután rendkívül váratlan fordulatot tett a csapat, kiadott egy duplalemezt, amin William Blake The Marriage of Heaven And Helljét dolgozták fel, és ugyan itt még elég nagy teret kapott a gitár, de a durva ének teljesen eltűnt, és a gépies, drum and bass ütemek is jósoltak valamit. Méghozzá azt, hogy az Ulver végleg elhagyja a rock világát, és áttér az ambientes elektronikus zenére, amit néha már-már az emészthetetlenségig fejleszt. Ilyen például a Silence Teaches You How to Sing Ep 24 percnyi zaja. Az utóbbi időben viszont ismét közönségbarát lemezeket adtak ki, és valami miatt úgy érezték, hogy ezekkel már színpadra is állhatnak, vagy ki tudja mit gondoltak, mikor eldöntötték, kilépnek a stúdió világából.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.