Hirdetés

Ukulelével repkedő drónt teszteltek Prágában

Egy cseh hangszerkereskedő cég arra volt kíváncsi, hogyan tudná légi úton kézbesíteni az ügyfelek rendelését, ezért a telephelyükön szimulálták a drónos kézbesítést, és annak átvételét is. Kiváncsiak voltak arra, hogy mennyire gyors, hatékony és környezetbarát ha jelen esetben egy ukulelét egy drón szállítana ki.

Egyébként még nem holnap lesz, hogy így leheseen bármit is kézhez kapni, hiszen nincs erre hatályos jogi szabályozás, de sokan szeretnének készen állni, ha könnyű csomagokat lehet majd ezzel a módszerrel szállítani akár 25 km-en belül. A Kytary.hu a közleményében azt írta, hogy szeretnék látni, milyen drónok alkalmasak erre, hány drónpilótát kellene alkalmazni, és szeretnék, ha a jövőben a két kiló körüli csomagokat ilyen drónokkal lehetne kiszállítani.

Az egész előnye egyébként az lenne, hogy nem kellene az árut először az elosztóközpontba szállítani, a megrendelés feldolgozása és a drón felküldése pedig akár 10-12 percre is csökkenhetne. A teszt alatt a speciális drón jól teljesített, sem az átvevő, se az ukulele nem sérült meg. A Kytary.hu által használt drón jelenleg 2,5 kiló teherbírású, ami húrok, dobverők, hangolók vagy akár kisebb hangszerek – például ukulele, kalimba vagy klarinét – szállítására ideális lehet, vagyis dobcuccokat vagy zongorát továbbra sem lesz olyan egyszerű hazaszállítani.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk