Hirdetés

Újra Budapesten a Front 242 – Vasárnap az Akváriumban lép fel az EBM úttörő zenekara

front242.jpg

A belga Front 242 az electronic body music egyik alapítója, közel negyven éve stabil pont az elektronikus zenei világban. Most, sok-sok évvel legutóbbi budapesti koncertjük után ismét elhozzák tekintélyes életművük legjobb darabjait december első napján az Akvárium Klubba. Sajtóbejelentés a hajtás után! 

A Front 242-t egy Brüsszel melletti városban, 1981-ben alapította Daniel Bressanutti és Dirk Bergen. Első daluk még nem hozta meg a várt sikert, de már akkor érezni lehetett a rájuk jellemző kísérletező hangot. A csapat végül az Under Viewer duó csatlakozásával vált teljessé, a komolyabb ismertséget pedig az 1988-as Front by Front hozta meg számukra a Headhunterrel. Ahogy pedig mondani szokás: a többi már történelem. A belga formációt ma már olyan zenekarokkal említik egy lapon, mint a Depeche Mode vagy a Ministry, az electronic body music feltalálóiként emlegetik őket.

 A Front 242 elektro-industrial dalai tökélesen siklanak a téli sötétségben, a kultikus csapat pedig nem túl gyakori vendég felénk, de december 1-én újra itt az alkalom, hogy átadd magad a Front 242 lüktetésének az Akvárium Klub kistermében.

További információk a koncert Facebook-eseményén, a New Beat és az Akvárium Facebookján. Jegyek elővételben a Tixa hálózatában

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló