Hirdetés

Újra szabad a színpad – Pályázat budapesti feltörekvő zenekaroknak

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot hirdet Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. A verseny kétfordulós, a pályázó zenekarok közül 10 előadó/zenekar juthat a döntőbe. A jelentkezéshez beküldött anyagok előválogatását a háromtagú szakmai zsűri végzi, melynek tagjai Beck Zoli (30Y zenekar frontembere, zenész, szövegíró), Hegyi György (szövegíró, zenész, Kőbányai Zenei Stúdió zenetanára) és Nagy Kátya (PR-, marketing manager). A tehetségkutatónak nincs műfaji megkötése, sem nevezési díja.

“Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. 2019 novemberében rendezte meg először a Szabad a színpad! könnyűzenei tehetségkutató versenyt. A program elindításával azt a célt tűztük ki, hogy a fiatal (16–30) felnőtt tehetségek számára lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra, a megmérettetésre és tanulásra a szakma elismert képviselőitől. A csoportosan végzett művészeti tevékenység – mint a közös zenélés is – mindamellett, hogy közösségépítő, életre szóló élményeket, emberi kapcsolatokat teremt, és a szakmai tudás fejlesztését is magában hordozza. Az első tehetségkutató visszajelzései alapján megállapíthatjuk, hogy elérte célját a rendezvény, és mind szakmai, mind versenyzői körökben színvonalas, sikeres elismeréseket aratott le. 2019-ben 46 budapesti zenei formáció pályázott, ami számszerűsíti a tehetségkutató programunk sikerességét”

fűzte hozzá Sóbujtó-Szabó Betty, az ERöMŰVHÁZ művészeti vezetője.

A jelentkezés menete és feltételei:

  • kitöltött és aláírt jelentkezési lap (szkennelve)
  • egy saját szerzemény YouTube-linkje, valamint a dal szövegének elküldése a tehetsegkutato@eromuvhaz.hu e-mail címre
  • a nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadunk el, amelyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése
  • a pályázat amatőr zenekarok és egyéni előadók számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok és egyéni előadók (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok)
  • A jelentkezési határidő: 2021. október 24. vasárnap, éjfél

A döntőbe jutott 10 produkciónak lehetősége nyílik élőben is megmutatni zenei tudását egy 15 perces, maximum 3 dalos minikoncert keretein belül, amit a zsűri rövid, szakmai értékeléssel zár. A forduló végén a zsűri döntése alapján kihirdetésre kerülnek a díjazottak, a harmadik helyről a közönség dönt majd online szavazás útján.

Díjak

  • Első hely: Videóklip-forgatás 950 000 Ft értékben
  • Második hely: Fellépési lehetőség a 2022-es Művészetek Völgye fesztiválon
  • Harmadik hely: Fellépti díjas klubkoncert a K11 Művészeti és Kulturális Központban
  • Különdíj: Portfóliófotózás a Lieto Management felajánlásával

A döntőre és eredményhirdetésre 2021. november 27-én kerül sor a K11 Művészeti és Kulturális Központban (1075 Budapest, Király utca 11.)

A pályázati felhívás, a jelentkezési lap és a részvételi szabályzat a www.k11.hu/szabad-a-szinpad oldalról tölthető le.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk