Hirdetés

Újra népszerű lett a Gangnam Style

Valószínűleg a legtöbben úgy gondolták, hogy ha 2012-t sikeresen átvészelték, túl vannak egy életre a Gangnam Style-on, meg az azzal járó lovacskázós táncon is. Pedig 2022-ben a TikTok újra előhozta a traumát.

Mármint tényleg konkrétan a traumát, ugyanis a TikTok-on a visszatérés arról szól, hogy a Dj Kooze Gangnam Style újragondolásának dallamaira a felhasználók a traumáikat mutatják be. Például egy nő arról mesél, hogy görcsökkel került kórházba, ahol kiderült, hogy a görcsök valójában szülési fájdalmak, egy másik nő pedig arról, hogy mikor megismerte a barátnője szüleit, kiderült, hogy a barátnő édesanyja az ő pszichológusa.

Az emberek a legszemélyesebb traumáikat osztják meg, mégis az egész inkább feketekomédia szerűen vicces mintsem lehangoló.

@vi0let_x_m00n

I wish I was joking🥲

♬ original sound – kooze

A TikTokon nem újdonság, hogy emberek szeretik kiadni magukból a traumáikat, ahogy az sem, hogy szeretnek a legapróbb dolgokat is korábbi traumákkal magyarázni, vagy nagyon gyorsan, a legtöbbször nagyon téves pszichológiai diagnózist állítanak fel egymással kapcsolatban.

A kommentelők és a felhasználók is sokszor hatalmas vágyat éreznek arra, hogy olyan embereknek tálalják a legnagyobb traumáikat, akik nem feltétlenül kíváncsiak rá, nem szeretnének tudni róla, vagy legrosszabb esetben nem tudják mindezt feldolgozni, ezért a trauma megosztása is traumát okoz más emberek számára. A Gangnam Style ennem az úgynevezett traumadömpingnek egy újabb hulláma, és kutatók szerint az egész jelenség talán azt támaszthatja alá, hogy az újabb generációk számára a trauma kezelése és feldolgozása azt jelentheti, hogy mémesítve, humorral sokaknak egyszerűbb feldolgozni a legdurvább traumákat is.

Egyre büszkébb vagyok, hogy láttam a Gangnam Style-t élőben

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk