Hirdetés
Hirdetés

Újra működik a Necropsia, Horváth István Pityesz az énekes

Szeptember óta lehet tudni, hogy idén újraéled a Necropsia. Az esemény aktualitása, hogy 30 éves lett a debreceni zenekar, akik a kilencvenes években a kultikus Leukémiától eredeztethető, sajátos hardcore-jukkal írták be magukat a magyar rockzene történetébe. A zenekar 1998-ban, két lemez után feloszlott, azután volt egy röpke éledezés 2003-ban, majd a teljes csend.

Hirdetés

Most viszont újra összeállt a klasszikus Necropsia, azaz Rossi (Oroszi Tibor – gitár, ének), Krisztián (Pósafalvy Krisztián – gitár), Ales (Virág Zoltán – basszusgitár) és Pisti (Szilágyi István – dob). Böske (Bodnár Zsolt – ének) viszont nem vesz részt a reunionban. December 27-én, a debreceni Lovardában derült ki, hogy a csapat új énekese az a Horváth István Pityesz lett, akit a legtöbben a FreshFabrikból és a Neck Sprainből ismerhetnek.

A Necropsia még ma este is ad egy koncertet a Lovardában, és ugyan további bulikról nem beszéltek, a rajongók reménykedhetnek még fellépésekben. A Facebookon ugyanis ezt írták:

„Amiért most újra együtt vagyunk, az nem más, mint egy, a 30 évet megünneplő, de egyben a ’90-es évek vidéki undegroundjának életét bemutató többrészes videó sorozat elkészítése, amelyben természetesen élő stúdiófelvételen (live session) játszik a Necropsia és a zenekarhoz, az időszakhoz, a milliőhöz köthető emberek, zenészek, haverok, szakmabeliek és szakmán kívüliek nyilatkoznak interjúk formájában erről az időszakról. Ezek mellett természetesen nem bírtuk ki, hogy ne írjunk új dalokat, így a videó sorozat mellett ezek is bemutatásra kerülnek 2023-ban. Ennek az előkészületei és akik ebben részt akartak venni, már 2022 februárjában elkezdték a közös munkát. A mostani koncertekről kép- és hangfelvétel is készül, amely szintén színesíti a jövő évben debütáló videósorozatot.”

Szóval ha lesznek új dalok, talán lesznek koncertek is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók