Hirdetés

Újra Billy Idol-koncert lesz a Budapest Parkban

Nehéz lenne meghatározni, hogy a Billy Idol néven ismert William Michael Albert Broad zenei pályafutásának sikerét mi alapozta meg, ugyanis a ’70-es évektől számítva egészen a mai napig számos sikerről számolhat be.

Első komolyabb zenekarában a Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt, majd a Generation X-nek volt a frontembere egészen ’81-ig, a zenekar feloszlásáig, ha úgy vesszük, akkor Billy Idol szólókarrierjének kezdetéig. New Yorkba költözése után nem sokkal megjelent első EP-lemeze Don’t stop címmel, amin még a Generation X track is szerepelt. Ezen a lemezen volt hallható először a Dancing With Myself című sláger, amit azóta már több átdolgozásból is ismerhetünk. A következő évben kijött első szólólemeze, mely több országban arany- és platina minősítést kapott, rá egy évre pedig megjelent a Rebel Yell, ami a Billboard 200-as lista hatodik helyéig jutott.

A későbbiekben publikált hat albuma után nemrég megérkezett a folytatás is, egy négyszámos EP The Roadside címmel, ami többek között feldolgozza az énekes több mint húsz éve történt, kis híján végzetes kimenetelű motorbalesetét.

A nyolcvanas évek egyik legkiemelkedőbbnek számító punkrock alakja a 2018-as fellépése után ismét Magyarországra látogat, és újra beveszi a Budapest Parkot 2022. június 29-én.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/362832978917977

A jegyértékesítés október 8-án indul!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk