Hirdetés

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

2020 harmadik negyedévének adatai alapján továbbra is a Samsung a legnagyobb mobilgyártó. Az IDC jelentése  és a Counterpoint Recearch szerint a dobogó első legfelső fokán áll a Samsung, a második helyen annak ellenére szerepel a Huawei, hogy a kínai vállalat már több mint egy éve nem jöhet ki olyan telefonnal, amin teljes értékű Android található. A Xiaomi pedig feltornázta magát a harmadik helyre, és ezzel nem hogy utolérte, de meg is előzte az Apple-t.

A jelentés részletesebb elemzéséből jól látszik, hogy a Samsung a harmadik negyedévben 80,4 millió készüléket szállított, és 2019 ugyanezen szakaszához képest is 2,9 százalékos növekedést értek el. A Huawei bár még mindig nagyon erős az 51,9 millió leszállított készülékével, a tavalyi adatokhoz képest egészen drámai, 22 százalékos a visszaesésük, igaz most jelentették be az új csúcstelefonjukat, ami javíthat az év végi számokon.  A Xiaomi viszont szárnyal, 42 százalékkal teljesítenek jobban mint 2019 ugyanezen szakaszában, a piaci részesedésük elérte a 13 százalékot, és az előző negyedévhez képest 75 százalékos növekedést könyvelhetnek el maguknak.

Az Apple a tavalyi év hasonló időszakához képest 10 százalékos visszaesést könyvelhet el magának, igaz a teljes képhez hozzátartozik, hogy ők idén később jelentették be az új készülékeiket, így a növekedés az utolsó negyedévben várható.

De melyik frissül a leggyorsabban?

Közben a Counterpoint Research is kiadott egy listát, ők megbízhatósági szempontok szerint rendezték sorba az androidos gyártókat. Ezen a listán, ahol a négy fő összehasonlítási pont a szoftver, biztonság, összeszerelési minőség és a nagyvállalati környezetben ajánlott eszközök, a Nokia lett az első. A biztonsági frissítések gyakoriságában a Nokia vezet, második a OnePlus, a harmadik pedig a Samsung, a lista végén pedig az LG és a Vivo áll.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
827FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk