Hirdetés
Hirdetés

Újabb magyar tehetségek jutnak el a The Great Escape-re

A WMMusicDistribution egyre erősödő nemzetközi jelenlétével párhuzamosan lehetőséget nyújt független magyar előadók számára, hogy releváns szakmai tapasztalatot szerezzenek külföldön – méghozzá a The Great Escape showcase fesztiválon, Brightonban.

Hirdetés

A WMMD fő profilja továbbra is az előadók zenei terjesztésének elősegítése a közismert  digitális platformokon (Spotify, Apple Music, YouTube Music stb.) keresztül. Számos további szolgáltatást is nyújt a partnerek számára, megkönnyítve a digitális zenei térben való érvényesülést – legyen szó akár online marketing szolgáltatásról, publishingről vagy személyre szabott tanácsadásról. Emellett az elmúlt években több mint 20 millió forint értékben valósultak meg olyan egyedi projektek, amik az előadóik szakmai fejlődését szolgálják. A The Great Escape az egyik legrangosabb európai zenei showcase-t és konferenciát, idén május 15. és 18. között rendezik meg Brightonban, aminek a  programjában ötszáz előadó lép fel harminc helyszínen. A koncertek mellett a konferencián panelbeszélgetések és előadások is várják az iparág szereplőit, melyek az aktuális trendekre és a nemzetközi zenei piacra való bejutás lehetőségeire fókuszálnak.

A magyar delegáció

A tavalyi esemény után a magyar csapat résztvevői pozitív visszajelzéseket adtak – nemcsak jó buliként könyvelték el, hanem szakmailag is hasznosnak bizonyult számukra. A tavalyi delegáció egyik tagja, Lil Frakk például így fogalmazott:

Nagyobb betekintést nyertem az angol nyelvterületeken működő zeneiparba. Megdöbbentő volt látni, hogy mennyire máshogy működik kb. minden.

A WMMD idén is megvalósítja a projektet, ismét lehetőséget adva hat feltörekvő hazai előadónak a fejlődésre és tanulásra.

A 2024-es delegáció tagjai: ANUBII$, Beatrick, Buzás Bence, Kollár Dea, Kovács Kristóf, és Viszkeleti Júlia, a Maluridé énekes-dalszerzője

A kiválasztás folyamatát és az utazás lényegét Sebestény-Gallasz Enikő, a WMMD ügyvezető-tulajdonosa így foglalta össze:

A listát idén is ugyanazok a szempontok alapján határoztuk meg, mint tavaly: az volt a célunk, hogy olyan előadóknak adjunk lehetőséget, akiknek egy ilyen program valóban hozzá tud járulni a szakmai fejlődésükhöz, a TGE-n szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudják a jövőben. Megjártunk jó néhány nemzetközi konferenciát és showcase fesztivált, és arra jutottunk, hogy az előadók hazai piacon túlmutató  ambícióit mi leginkább azzal tudjuk segíteni, ha betekintést engedünk nekik abba a közegbe, ahova el szeretnének jutni. Így meg tudják ismerni a nemzetközi követelményeket, kapcsolatokat tudnak építeni, és nagyobb rálátásuk lesz arra a piacra, amit meg szeretnének célozni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,059KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók