Hirdetés
Hirdetés

Ingyen Tricky, új Little Boots és latin-amerikai minimál Matias Aguayótól

lbmat.jpgLemezmegjelenések terén nagyon durva nyarunk lesz, erre a tényre pedig a Boards of Canada és a Daft Punk mellett most három további előadó is ráerősít. A tovább után három vadonatúj dal képében meghallgathatjuk, merre tart a Little Boots-féle electropop, Matias Aguayótól latin-amerikai minimál-gyorstalpalót kapunk, Trickytől pedig egy ingyenesen letölthető számot.

Mindjárt nyakunkba borul Little Boots második stúdióalbumának cutepop-cukormáza, melyet az énekesnő három év alatt vett fel. A lemezen, amely éjszakai hangulatából kifolyólag a Nocturnes nevet kapta, nem kisebb arcok vállaltak szerepet, mint a Simian Mobile Disco és a Hercules and Love Affair válogatott tagjai, a megjelenés előtti utolsó promóciós fázisnak pedig a Broken Record című felvétellel adnak még egy lökést. Az esti hangulatot nagy ecsetvonásokkal megfestő dreampop-dal a Record Store Dayre készült, most viszont egy közepesen érdekes, lassításokkal teleaggatott koncertvideót is nyert magának.

A chilei születésű Matias Aguayo, ahogy annak idején Eddie Amador tette a house-zal, ebben a himnuszban DJ Kozéval közösen üvöltötték a világba, mit is gondolnak napjaink minimal-mozgalmáról. Aguayo a nyár közepén érkező The Visitor című harmadik lemezén pedig bátran továbbgörgetheti ezt a gondolatmenetet, erről az első szám már meg is érkezett, tessék bátran rákattanni a Latin-Amerika dinamizmusát egyszerre a négy fal közé varázsoló El Sucu Tucu-ra.

A legendás !K7 kiadó szárnyai alatt új sublabelt létrehozó Tricky False Idols nevű május végén befutó lemezével tér vissza a trip-hop körforgásba és egyúttal saját maga régi gyökereihez. Előzetes hírmondóként a Nothing’s Changed után befutott még egy ingyenesen letölthető darab is, a Francesca Dellamonte hangjaira épülő Tribal Drums kapcsán mindenki eldöntheti saját magának, hogy a nagy visszatalálás híresztelése csak süket duma, vagy tényleg van némi valóságalapja.

Advertisement
39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló