Hirdetés

Új, szabadtéri koncerthelyszín nyílik a MONYO Brewing sörfőzdéjének kertjében

MONYO Land néven új szabadtéri szórakozóhely nyílik Budapesten, a MONYO Brewing új sörfőzdéjének kertjében, Kőbányán. Az idei szezon során fellép többek közt a Belga, Péterfy Bori & Love Band és a Carson Coma is.

Hirdetés

A Gyömrői út 148. c. alatt nyíló szórakozóhely várható nyitása 2021. április 30. A sajtószöveg szerint a MONYO Land több lesz mint koncerthelyszín:

mindig teljes kikapcsolódást biztosít a hétköznapok monotóniájából, az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú helyszínükön különleges élményt nyújtsanak, a program gerincét képező élőzenei koncertekkel és egyéb szórakozási lehetőségekkel, minőségi sörökkel (a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tizenkétféle különböző csapolt sör lesz kapható) és vendéglátással.

Környezettudatos működésre törekednek majd,

az általuk képviselt befogadó szellemmel és a biztonságos szórakozás minden feltételének biztosításával igyekeznek új és izgalmas közösségi életteret teremteni az erre fogékony szórakozni vágyók számára Kőbányán, korosztálybeli és szubkulturális megkötések nélkül.

A MONYO Brewing Co. sörfőzdét egyébként 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester, céljuk az volt, hogy minél több emberhez eljuttassák minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos háttérű befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése. Az új sörfőzde kapacitása 2.000.000l sör / év lesz, 2000l-es főzőházzal és 6000l-es erjesztőtartályokkal.

Azzal, hogy megtörtént a  modernizálás és a gyártási kapacitás növelése, így lehetőség nyílt számukra tovább lépésre a zene felé, hogy az új telephely udvarán útjára indítsanak egy élőzenés koncerthelyszínt. A MONYO Land a tervek szerint 50 koncertnapos programmal készül, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.

“A MONYO Land létrejöttével a MONYO brand szintet lép, nem csak minőségi söröket, hanem minőségi szórakozást is nyújtunk majd az embereknek. Eddig is remek volt a kapcsolatunk a hazai zenekarokkal, hiszen főztünk már közösen sört a Quimby-vel, vagy az Ivan and The Parazollal is. Úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség, hogy a márkánk és a söreink számos új emberhez eljussanak, ráadásul a koncertek előtt egy izgalmas főzdetúrán is részt tudnak majd venni hazánk egyik legmodernebb kraft sörfőzdéjében, ezzel is növelve a MONYO Land élményt.”

– mondta el Németh Antal, a MONYO Brewing alapítója és társtulajdonosa.

Helyszín

Az új sörfőzde csarnoka mellett egy 5000 m2 alapterületű kert helyezkedik el, ahol már elkezdődtek a munkálatok. A helyszín legfontosabb paraméterei:

  • 1500 fő befogadóképesség
  • 30 perc alatt elérhető a belvárosból
  • Fél óránként busz különjárat indul a Blaha Lujza térről
  • 120 m2 hasznos színpad terület
  • Martin Audio hangrendszer
  • SGM, ADJ és Robe lámpák
  • Színpadtechnikai alvállalkozó: hangosito.hu
  • 24 méternyi bárpult
  • 32 sörcsap

A helyszín egyedi karakterét egyedi arculattal szeretnék megtámogatni az alapítók, ezeken a rajzokon-animációkon a MONYO sörök címkéin és promóciójában megszokott szürreális grafikai világgal találkozhat majd a látogató. A helyszín arculati anyagain és hirdetésein MONYO Land egy jövőbeli fantázia-ország, ahol különböző világok különböző lényei szórakoznak együtt.

Nagykövetek: Szirmai Gergő, Papp Szabi, Sena

Zene

A MONYO Land zenei kínálatában a közös pont a fellépők között az élő (zenekaros) megszólalás, műfajilag azonban szinte bármi belefér a műsorba: a mainstreamet alulról súroló és egyáltalán nem súroló pop-, alternatív és rockzenekarok, hiphop és elektronikus-zenei előadók, a hazai könnyűzenei körforgást évek óta meghatározó produkciók és a legfrissebb, újonnan felkapott előadók egyaránt. Első bejelentett fellépők a 2021-es szezonra: Carson Coma, Belga, The Biebers, Péterfy Bori & Love Band, Ricsárdgír.

Ital

Vendéglátás terén a hangsúly természetesen a frissen csapolt kézműves MONYO sörökön lesz, melyből 10 féle az állandó kínálat részeként folyamatosan elérhető, ezt egészítik ki a szezonális főzetekkel és különleges sörökkel (pl. hordó érlelt), ahogy ők mondják, elérhető árakon.

Közlekedés

Erről azt írják, hogy számos lehetőség van gyorsan megközelíteni a külvárosi helyszínt: busz különjárat ingázik majd a helyszín és a Blaha Lujza tér között. Ennek menetideje forgalomtól függően 30-40 perc, helyet foglalni rá a jegyértékesítéssel megfelelő módon lehet. Ezen kívül nagyméretű kerékpár tárolóval is várják majd a vendégeket. Tömegközlekedéssel az M3 metróval Köki végállomásig, majd további további 5 perc a 98-as számú busszal. Végső esetben autóval is lehet érkezni, de a parkolóhely véges számú a környéken.

Covid helyzet, lehetséges forgatókönyvek

A tervezett nyilvános nyitókoncert időpontja: április 30. péntek, amennyiben a járványhelyzet már lehetővé teszi a rendezvénytartást. Bár a helyszín maximális befogadóképessége 1.500 fő, amennyiben az aktuális intézkedések a rendezvények megtartását alacsonyabb létszámhoz kötik, a MONYO Land ez esetben is megnyitja kapuit, maximálisan biztonságos járványügyi protokoll alkalmazása mellett.

Kommentek

35,663KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
735FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk