Hirdetés

Új okosórákat mutatott be a Huawei

Hamarosan megérkeznek a Watch 3 okosórák, ezzel új generációhoz érkeztek a Huawei okosórái, amiknek az évek során az egyik legnagyobb hívószava mindig az üzemidő volt, ami az ígéretek szerint még mindig elég jó – az azonban nagy kérdés, hogy a 139 990 forintról induló ár mennyire győzi meg a nagyközönséget.

A Huawei egy ideje arra fókuszál, hogy ökoszisztémát építsen, azaz minden eszköz összekapcsolódjon mindennel, és ezt az egészet például a mindig kéznél lévő telefonnal lehessen irányítani. Ezen egy kicsit lazít majd a saját operációs rendszer, ami egyebek mellett arra is alkalmas lesz, hogy ne legyen meglőve az ember, ha nincs kéznél az okostelefonja, hiszen, ha valami biztos, hogy mindig kéznél van, az az óra. A kérdés persze az, hogy meddig lehet ebben elmenni, hiszen van abban logika, hogy az óra segítségével exponáljon a telefon, vagy hogy akár a tévét is át lehessen kapcsolni az órával, és annak is lenne létjogosultsága, hogy mondjuk egy harmadik fél termékei – legyen szó egy okos termosztátról vagy egy edzéshez használt eszközről – kompatibilisek legyenek az órával. Sőt annak is van értelme, hogy az órára is üzenetet küldjön a mosógép, ha lejárt a mosás, ugyanakkor nem feltétlenül szükséges, hogy minden egyes okoseszköz kommunikáljon az órával is, hiszen annak egy konstans csuklómasszázs lenne az eredménye a rengeteg értesítés miatt. Mindenesetre az, hogy a telefonon is és az órán is a Harmony operációs rendszer fut, megkönnyíti a helyzetet, és elviekben az eszközök közti kommunikációt is, merthogy az eddig függetlenül működtetett eszközöket összekapcsolja – ahogyan a Huawei fogalmaz – egy nagy szupereszközzé.

Nem egy óra, hanem egy egész széria

A Watch 3 itthon több kivitelben is elérhető lesz. A sima fekete (139 990 forint) mellett rozsdamentes acél kivitelben, barna bőrszíjjal (149 990 forint) és Pro verzióban, titánszürke készülékházzal (163 990 forint) is megvásárolható lesz.

Az egyik legnagyobb újítás, hogy nemcsak a kijelzőt lehet bökdösni, hanem lesz rajta egy, a klasszikus órák felhúzójára hajazó kis fém pöcök, ami érzékeli a különböző erősségű nyomásokat, és szintén alkalmas arra, hogy irányítsa az órát. Bár az Apple miatt már sokaknak ismerős lehet, de most a Huawei órájával kapcsolatban is előkerült a haptikus visszajelzés kifejezés, ami tulajdonképpen semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a különböző erősségű és hosszúságú nyomásokra érzékeny felület, jelen esetben az órapöcök visszajelez egy kis rezgéssel, ha vette, hogy mit is szeretnénk igazából csinálni.

A Huawei új órái

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy e-SIM képes, azaz gyakorlatilag a telefon nélkül is használható, ez például sportolásnál jöhet jól, nem is feltétlenül amiatt, hogy a Balaton-átúszás közben is nyugodtan fogadhasson bárki hívásokat, hanem hogy például a zenestream megfelelően működjön. De jól jöhet akkor is, ha a boltba, kertbe vagy akár az esti buliba nem feltétlenül vinne magával telefont az ember, viszont nem akar azért teljesen elérhetetlen maradni. Az e-SIM használata persze meglátszik majd az akkumulátor üzemidején is, bár a Pro esetében még így is 5 napot ígérnek, ami az Apple Watch nem egészen egy napjához képest elég jónak számít.

Érzékelik, ha a felhasználó elesett, mérik a testhőmérsékletet a már megszokott adatokon túl, és rengeteg sportot tudnak naplózni a hulahoppozástól kezdve egészen a hagyományosnak mondható futás, biciklizés vagy éppen úszás jellegű sportokig. Aki pedig nem annyira sportos, az legalább a számlapon játszhat, például flippert, de egyébként lehetőség van pár másodperces videókat is az előlapra tenni.

Az órák július 1-től lesznek előrendelhetőek, ekkor még ajándék is jár mellé.

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk