Új előzetes érkezett a Beatles-dokumentumfilmhez

Ahogyan arról mi is írtunk már, Peter Jackson egy háromrészes dokumentumfilmet rendezett a Beatles korábban sosem látott felvételeiből.

1969-ben a Beatles ott tartott, hogy már két éve nem álltak közönség előtt, és ez Paul McCartneyt nagyon idegesítette. ’69 januárjában stúdióba vonultak, hogy új lemezt vegyenek fel, és hogy felkészüljenek a visszatérő koncertjükre. Ez volt a Get Back, ami egyben a lemez címe is lett volna, de a tagok nem voltak elégedettek a felvétellel, így csak jóval később adták ki. Kritikusok szerint ez a Beatles leggyengébb lemeze, ami így is azt jelenti, hogy messze jobb, mint amit más zenekarok valaha alkotnak, de a Beatles szintjén gyenge. Ezen az sem segített, hogy később Phil Spector lett a lemez producere, amit sokan szintén csak úgy jellemeznek, hogy egy rakás szemét. Ráadásul ekkor már javában érződött a feszültség a zenekaron belül, George Harrison például közölte, hogy kilép az egészből.

Ötven év múlva biztos vicces lesz majd, hogy azért oszlottak fel, mert Yoko ráült egy erősítőre

– mondja a trailerben Paul McCartney, aki egyébként pont egy hete mondta el egy interjúban, hogy nem ő, hanem Lennon volt az, aki kezdeményezte, hogy otthagyja a zenekart. Egyszerűen nem illet bele a zenekar Lennon akkori, Yoko Onóval közös életébe, miközben a többiek folytatni szerették volna a közös zenélést.

A film azért is izgalmas, mert így talán sosem lehetett látni a tagokat munka közben, nem is véletlen, hogy a felvétel végül eddig nem került ki, és most Peter Jackson is csak úgy vállalta a rendezést, ha a végén minden élő tag és a hozzátartozók is rábólintanak.

A dokumentumfilmet november 25-én mutatja be a Disney Plus.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,338KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés