Hirdetés
Hirdetés

Új dal a The Black Keystől, jön a lemez is

A The Black Keys új dalt adott ki, mától minden platformon elérhető a Beautiful People (Stay High) című dal. Az új track egy új bejelentést is hozott: április 5-én érkezik a Grammy-díjas, ohiói csapat tizenkettedik stúdióalbuma, az Ohio Prayers.

Az együttes frontembere, Dan Auerbach és a dobos, Patrick Carney régi barátaikkal, Dan „The Automator” Nakamurával és Beckkel dolgozott ezen a vidám hangulatú, új dalon, de a Beautiful People (Stay High) csak egyike az albumon szereplő kollaborációknak, amikben olyan zenész barátok is közreműködtek, mint Noel Gallagher és Greg Kurstin.

“Volt egy Heuréka-pillanatunk: ’Felhívhatnánk a barátainkat, hogy alkossunk együtt.’ Vicces, mert mindketten írunk számokat másokkal. Dan, mint szólóelőadó és producer, és persze én is, mint producer. Az volt a célunk, hogy készítsünk valamit, ami jó kedvre derít. Valami olyat, amit a legtöbb zenekar már nem csinál 20 év után, ami befogadható, jó vibe és egyben cool is.”

Nyilatkozta a közös munkáról és a célokról Carney, amihez Auerbach hozzátette:

“Bárkivel is dolgozunk, sosem érezzük azt, hogy fel kell áldoznunk a valódi önmagunkat, sőt, ezek az együttműködések különleges ízt adnak a felvételekhez. Támogattuk őket és az ötleteiket is, és igyekeztünk mindent megtenni, hogy az ötletmagok virágba boruljanak, de mikor be kellett fejeznünk az LP-t, már csak Pat és én voltunk. Soha nem dolgoztunk még keményebben, soha nem telt még ennyi időbe, hogy elkészítsünk egy albumot. Hagytunk magunknak időt, és ezt nagyon jól tettük.”

Miközben készült az Ohio Players, aminek címét egyébként az azonos nevet viselő, legendás, ohiói funkzenekar inspirált, a The Black Keys sok bulin DJ-zett világszerte, amiket record hangs-eknek hívtak. Ezeken a partikon a saját eklektikus és egyre növekvő bakelit kollekcióikat pörgették.

“Ezeknek a buliknak a hangulata átjárta az album DNS-ét. Ez volt a legjobbegy kicsit elengedni magunkat.”

– zárta végül Auerbach.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók