Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, hogy megint feloszlik a Refused

Egyszerre ürülhetnek és sírhatnak a Refused-rajongók. A legendás svéd post-hardcore zenekar, vagyis a Rosendal fesztivál ugyanis bejelentett egy koncertet Stockholmban, amit viszont úgy címkéztek meg, hogy a valaha volt utolsó és egyetlen hazai fesztiválos fellépés. Ezek szerint akkor ismét feloszlik a Refused.

Hirdetés

A csapat ezt egyszer már megtette, 1998-ban, a The Shape of Punk to Come című, máig legjobb lemezük kiadása után már a turnéjukat sem fejezték be, és szépen földbe álltak.

Aztán 2012-ben egyszer csak feléledtek, hogy aztán 2014-től ismét aktív zenekarrá váljanak. Annyira aktívvá, hogy két nagylemezt is kiadtak, és ismét elkezdtek koncertezni. 2020. március 9-én adták utolsó koncertjüket, pont a Covid járvány kirobbanása előtt, és azóta, tehát szinte napra pontosan négy éve, szinte teljesen némák. Szinte, mert még 2020 végén kiadtak egy EP-t, illetve nemrég a zenekar összes tagja csatlakozott ahhoz a művészcsoporthoz, akik Izrael kizárását követelik az Eurovíziós Fesztiválról, amit idén Svédországban tartanak.

Dennis Lyxzén frontember amúgy aktív, főleg az INVSN nevű post punk csapatával, amivel nálunk is már többször járt, de ott van neki a punk veteránokból álló Fake Names is.

Szóval úgy tűnik, lesz még egy nekifutás, talán több koncerttel, mint ez a svéd, és aztán annyi.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók