Hirdetés
Hirdetés

Udvarlás: Epic Fail – klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgAz ősz első klipmegosztásában a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy vajon Bob Dylan félresikerült udvarlós videója-e a jobb vagy deadmau5 epikus robocsatája a My Chemical Romance énekesével. Aki viszont valami békésebbre vágyik, annak tetszeni fog a Van She Jamaikában forgatott videója vagy a francia C2C ritmusra vágott alkotása. Avicii Lenny Kravitz-cel állt össze, hogy megidézze a ’90-es évek legborzasztóbb számítógépes grafikáit, itthonról pedig Magyarország két, egyik legnépszerűbb rapcsata jelentkezik új videóval: a Hősök a Vidámparkból, az Akkezdet Phiai pedig az etyeki filmstúdióból.

Bob Dylan – Duquesne Whistle

Idén jelenik meg Bob Dylan 35. lemeze, amiről a Duquesne Whistle-höz készítettek egy rendkívül szórakoztató videót. A történet szerint egy fiatalember teljesen odáig van egy lányért, akit a létező legborzalmasabb technikákkal próbál lenyűgözni: utcán követés, idióta táncikálás, ezeréves poénok, viráglopás és hasonlók. A sikertelenség ellenére ezekből napi rutin és igazából zaklatás válik, aminek köszönhetően a végén minden rosszra fordul és a mániákus udvarló a börtönben köt ki, majd egy székhez kötözve verik agyon egy korábbi ballépéséért. Eközben láthatjuk a 71 éves kora ellenére még mindig iszonyat menőn kinéző Dylant, aki mexikói maffiózókból és egy KISS-re sminkelt alakból álló társasággal sétál az utcán, hogy aztán totálisan ignorálva lépje át a járdára hajított, eszméletlenül fekvő srácot.

Van She – Jamaica

Kedvelt magyar szokás filmesek és zenészeknél, hogy forgatás ürügyén valami klassz, tengerparti országba látogatnak, ahol aztán kamerára veszik a nagy habzsi-dőzsit. Döglégy Zoli és a Kartell mesterfokra vitte ezt a műfajt a Vato Loco férfibarátság-himnusszal, a Van She-ről azonban ezt nem nagyon mondhatjuk el. Annyi látszik az egész videón, hogy az ausztrál zenekar utazgat Jamaikában, ahol rácsodálkoznak a régi autókra, a spanglizó rasztafárikra meg arra a furcsa sportra, ahol a lábakkal rugdosnak valami labdát. Persze a kivitelezés abszolút igényes lett, de nagyobb élményben lehetett része a szereplőknek, mint annak, aki ezt megnézi.

deadmau5 feat. Gerard Way – Professional Griefers

Sokáig gondolkoztam azon, hogy miért olyan ismerős nekem Gerard Way neve, de aztán a Google-nek hála kiderült, hogy ő nem más, mint a szomorú halált halt emo-mozgalom zászlóshajójának, a My Chemical Romance-nek a frontembere. Ez alapján hamar fel kellett volna ismerni a videóban, de sehogy sem jöttem rá ki a franc ez a csávó, aki éppen az egérfeje nélkül szereplő deadmau5 ellen vívott ádáz robotharcot. A klip készítői mintha megirigyelték volna a Justice legutóbbi remekművét és ketrecharccal vegyítek óriás robotos sportot találtak ki, ahol a két zenész egymás ellen harcol, majd egy robotkutya keresztül húzza a számításaikat. Elképesztően profi, nagyon látványos alkotás, amit egyszerűen muszáj látni.

Avicii vs. Lenny Kravitz – Superlove

Egy másik meglepő – és szükségtelen – párosítás a svéd Avicii és Lenny Kravitz közös szerzeménye, ahol egy lúzernek és hipszternek egyszerre tűnő srác belefut minden hipszter álmába: egy működő walkmanbe! Amihez ráadásul egy kazetta is jár, aminek hallgatása akkut droidmozgást és korai Brooklyn Bounce-videókba való átflesselést eredményez. A végén egy ordenáré buliban találja magát az úriember, ahol éppen megcsókolni látszik egy lányt, de aztán csak egy szőrös főbérlőt talál miután kinyitja a szemét.

C2C – Arcades

Mióta a Birdy Nam Nam már Skrillex kiadójáig jutott, a C2C lett Franciaország első számú turntablist produkciója. A szeptember harmadikán megjelenő nagylemezüket promotálva készítetett egy egyszerű, de látványos klipet, amiben mindössze egy nő szerepel. A fekete-fehér felvételeket azonban nagyon ügyesen ritmusra vágták és rengeteg geometriai ábrával dobták fel, amivel végig olyan érzése van az embernek, hogy a képek azonos időben változnak a bakelitek húzogatásával.

Hősök – Megismételhetetlen

A sima, valahol szövegelünk aztán majd feltöltjük pillanatképekkel-típusú rapvideókkal tele van a padlás, ezért is kellemesebb nézni a Hősök új videóját, amit a budapesti Vidámparkban forgattak. A színes környezethez ügyesen alkalmazkodtak a készítők a klip utómunkája során és érdekes vágóképekből is akad bőven, miközben a tagok egyszer az Elvarázsolt Kastélyban, majd a Hullámvasúton nyomják a szöveget.

Akkezdet Phiai – Miért most?!

Legutóbb a rapcsapat az Irie Maffiával készített klipet Etyeken, most viszont itt egy különálló alkotás, ahol a tagok az üres díszletutcán telefonálva szövegelnek, miközben a tükrözött képnek köszönhetően a szám közepétől egész jó pillanatokat is el lehet kapni, majd aztán egyszer csak egy koncerten találjuk magunkat. Részemről van egy kis hiányérzetem, hogy ez már a második videó, amit Etyeken forgattak, de talán jobban is ki lehetne használni a helyszínt annak ellenére, hogy a többek között Saiid és Újonc által is forgatott videó egyébként egyszerűsége ellenére nagyon hangulatos.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló