Hirdetés

Túl a gyászon – Itt a Nulah debütáló dala, a Buried in Waves

nulah_02_50_bw.png

Az atmoszférikus doom metal világszerte rétegzenének számít, még az undergroundon belül is, hazánkban meg tényleg ritkább a fehér hollónál. A felvezetésből már kitalálható, hogy a Nulah, melyben a Thy Catafalque lemezeiről, a Watch My Dying, vagy a Niburta koncerjeiről is ismert Horváth Martina, és a jelenlegi Reason, korábbi Conan’s First Date-gitáros, Vándor Erik egyesítették erőiket, ebben a stílusban alkotnak. A zenekar első nyilvánosságra hozott szerzeménye, a Buried in Waves egy majd’ nyolc és fél perces, melankolikus hangulatú, rétegzett hangszerelésű darab, melynek szövegét egy családi tragédia ihlette. A dallal, ami tökéletes filmzene egy ködös, hideg, késő őszi napra, és amelyhez szöveges videó is készült, a folytatásban ismerkedhettek meg.

A zenekar gitárosa, Vándor Erik így beszélt a dal megszületéséről:

A Buried in Waves vázlata még 2009-ben született a Conan’s First Date The Devil is on the Loose című albumának dalírási fázisában. Mivel hangulatában nagyon elütött a lemeztől, akkor fiókba került, hogy aztán 2016 környékén vegyem csak elő újra. A Martina által hozott énektéma egyből passzolt rá, ez volt a közös munka kezdete. Végleges formáját nemrég nyerte el, miután Hegyaljai-Boros Zoltán hegedűsávjai és Potkovácz Márk dobtémái is rákerültek.

A szövegről Horváth Martina így beszélt:

A szöveg egy évekkel ezelőtti borzalmas időszak lenyomata. Egyfajta katatón állapotban íródott ez a pár sor, kapaszkodóként szolgálva a gyász feldolgozásához, így érthető módon a megfogalmazást sem bonyolítottam túl.

A felvétel és a keverés az RX stúdióban készült. A zenekar felállása: Vándor Erik (gitárok, produceri feladatok, dalszerzés), Horváth Martina (ének, dalszerzés, szövegírás). Közreműködtek: Potkovácz Márk (dob), Hegyaljai-Boros Zoltán (hegedű). A szöveges videót a Perse Media készítette. 

További információk a Nulah Facebook-oldalán

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
873FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk