“Tudtam, hogy erről beszélnem kell, mikor magamhoz tértem a kórházban” – Demi Lovato a függőségéről, a betegségéről és az erőszakról

Abban a pillanatban tudtam, hogy erről beszélnem kell, mikor magamhoz tértem a kórházban

– mondta Demi Lovato az SXSW beszélgetésén arra a kérdésre, hogy mikor döntötte el, hogy őszintén, nyíltan és minden szépítés nélkül elmeséli mindazt, amit a Dancing with the Devil című dokusorozatában hallani lehet, ahol a drogfüggősége, evési zavarai mellett arról is beszélt, hogy egy kollégája megerőszakolta, és hiába jelentette az esetet, nem történt semmi.

Ahhoz, hogy lássák a rajongóim, hogy milyen helyzetbe kerültem, honnan indultam, és hova jutottam, az kell, hogy ismerjék a teljes igazságot

– folytatta az énekesnő, aki arról is beszélt, hogy miután a kórházba került, nagyon sok pletyka és történet keringett arról, hogy mi is történt igazából, de a teljes történetet eddig nem ismerhette a közönség. Például, hogy az énekesnő három stroke-on és egy szívrohamon van túl.

Rengeteg dolog történt, nagyon nehéz volt, és örülök, hogy túléltem, úgy érzem, van egy célom

– Lovato szerint akármennyire kényelmetlennek vagy nehéznek érezte, hogy beszéljen erről az időszakáról, úgy érzi, sok embernek tud segíteni vele. Michael D Ratner rendezőt azután választotta, miután látta az általa rendezett Justin Bieber-dokumentumfilmet, ráadásul évek óta ismerték egymást, és Lovato megbízott benne, és ez egyszerűbbé tette a közös munkát.

Lovato és a Youtube 2016 óta dolgozik együtt, már a Simply Complicated dokumentumfilm kapcsán, és Susanne Daniels, a Youtube Original Content vezetője arról mesélt, hogy egy olyan dokumentumfilmet szerettek volna készíteni, ami nyomon követi a turnéját, erre végül a szívrohama miatt nem kerülhetett sor.

Tudtam, hogy beszélni fogok 2018-ról, 2020-ról, de magam is meglepődtem, hogy a 2019-es évemről mennyire őszintén tudtam beszélni a kamera előtt

– mondta Lovato, aki nemcsak saját magát, de az ismerőseit is meglepte ezzel, és reméli, hogy segíteni tud azoknak, akik hozzá hasonlóan például drogfüggőséggel küzdenek, de ahogyan ő fogalmazott, nem szeretne a leszokás poszterarcává válni.

A dokusorozat 12 hónapig készült, Ratner szerint rengeteget beszélgettek minden egyes vágásról, hogy mi mit jelent Lovatónak, hogy olyan legyen a végeredmény, amiből nem maradt ki semmi, ami beszélgetéseket indíthat el, és ami valóban segíthet másoknak. Ugyanakkor voltak olyan részek, amiket ki kellett hagyni, pedig nagyon szerette volna, ha az emberek Lovato személyiségének minden oldalát megismerik. Példaként azt hozta fel, amikor az énekesnő hosszasan beszél arról, miért szerette a Taco Bell mexikói pizzáját.

Temetést is tartottam, mikor levették a kínálatból. Azt hiszitek, viccelek, de nem

– mondta a beszélgetésen Lovato, ugyanakkor azt mondta, hogy mikor leült, és megnézte az első részt, már a legelején sírva fakadt, mert rájött, milyen régen állt színpadon, aztán összeszedte magát, megnézte az egész részt, és a végén remegett, nehézlégzése volt.

Hogy őszinte legyek, akkor jöttem rá, hogy végig rettegtem, aztán megnéztem, és aztán amiatt rettegtem, hogy ezt a világ is látni fogja

– mondta Lovato, akit az nyugtatott meg, hogy a rajongói, barátai mennyire támogatóak voltak, és mennyi szeretetet kapott.

Mikor elindítottam a lejátszást, és kevesebb mint tíz másodpercen belül hisztérikusan zokogott, arra gondoltam, hogy na, ez aztán jól sikerült, erre azért nem számítottam. Aztán az első rész vége után azt mondta, hogy nagyon szeretné látni a második részt, de nem hiszi, hogy fizikailag képes rá

– mondta a rendező.

Lovato arra a kérdésre, hogy mi az, amiről az emberek beszélgessenek egymással, miután megnézték a sorozatot, azt válaszolta, hogy

fontos, hogy tudják, hogy nem kell megfelelniük annak, amit mások akarnak, te választod, hogyan élsz, te alakítod ki, hogy mit szeretnél. Ha megfelelő emberek vannak körülötted, és megfelelő támogatást kapsz, boldogulhatsz. És nem az határoz meg, amilyen a legrosszabb pillanataidban vagy.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés