Hirdetés
Hirdetés

Tudd meg, ki vagy – Jelentkezz a McDonald’s Budapest Open Mic-re!

Augusztus 20-ig tart a jelentkezés a Subkult Production szervezésében elindított McDonald’s Budapest Open Mic rendezvénysorozatra, amely elsősorban feltörekvő rap és trap előadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget szeptembertől, nyolc héten át, megannyi nyeremény társaságában. A BOM nem egyszerűen egy újabb tehetségkutató, sokkal inkább egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig, és akár azon túl is.

„Valahogy, amikor írok, jobban ki tudom fejezni magamat, sokkal szabadabban, mint ahogy most beszélek. Tök jó terápiás jellegű dolog, egy önkifejezési forma.”

Hirdetés

(Tony Nameless, a Budapest Open Mic tavalyi győztese)

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy film inspirálja a Subkult alkotógárdáját arra, hogy országos rapversenyt rendezzen, mégis így történt: a számos nemzetközi elismerésben részesült Larry című film castingja adta az ötletet, hogy a fiatal hiphop és trap előadóknak, egy zenei rendezvénysorozaton keresztül adjon bemutatkozási lehetőséget. A tavalyi első Budapest Open Mic Toldi Moziban megrendezett döntőjében pedig tizenhárman állhattak a szakmai zsűri elé (Funktasztikus, Beton.Hofi, Mohamed Fatima), közülük került ki a nyertes Tony Nameless. De a verseny idén folytatódik!

Az augusztus 20-ig tartó jelentkezési szakaszt követően, az idei McDonald’s Budapest Open Mic eseményei szeptember 3-án indulnak, és  nyolc héten át, minden vasárnap délután, Budapest egyik legszebb teraszán, a pesti alsó rakparton, a Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésben létrejött RakPARTon és az egykori Viadukt étteremben megnyílt Viadukt Kikötőben rendeznek meg. Az open mic versenyen való részvétel előnevezéshez kötött, de a versenyt követő bulikon bárki szabadon mikrofont ragadhat.

A megmérettetésen túl a teljes program, az idei évben még nagyobb szakmai fókuszt kap, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzik meg, ahol olyan témák kerülnek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma kerül terítékre, a szövegírás és szövegértelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig.

A versenyzők produkcióit idén a színtér talán leginkább felkapott újgenerációs hármasa zsűrizi: Sisi, a magyar hiphopba berobbant üde színfolt, aki a Spotify Equal Hungary nagyköveteként már a New York-i Times Square óriáskivetítőjén is szerepelt, Lil Frakk, a hazai trap szcéna egyik legismertebb figurája, a Sávlekötő podcast házigazdája, valamint a titokzatos-maszkos producer, Hundred Sins, aki a fiatal feltörekvő zenei generáció legnagyobbjaival dolgozik együtt.

Szerintem akkor jó egy zsűritag, ha egészséges szubjektivítással tud értékelni. Ki tudja emelni a jót, de építő kritikát is meg tud fogalmazni. Van ebben egy egészséges határvonal: azt gondolom, amit az ember alapvetően intuitív módon kifejezetten ellenszenvesnek vagy szimpatikusnak érez, sok esetben másokat is hasonlóan érint. Erre a belső hangra, valamint a már meglévő tapasztalatokra alapozott mérlegelés tud középutat teremteni, amivel a saját ízlést nem 100%-ban kizárva, de nem is teljesen előtérbe helyezve hozhat döntést egy zsűri. Őszinteség és egyediség. Ez a kettő olyan tényező, ami muszáj, hogy meglegyen valakiben. Azt szeretném, hogy mindenki egy olyan képet kapjon magáról általunk, amiből tud építkezni. Empátiám 100. Nagyon várom a jelentkezőket! Aki most fog bemutatkozni, az nyomassa, mert ez nem klasszikus tehetségkutató. Itt a tehetség van a központban, és ennek a felfedezéséről is szól nekem a Budapest Open Mic.”

mondta a zsűrizésről Jorgosz Babaitisz, azaz Lil Frakk.

„Egy jó zsűri képes objektíven látni és értékelni produkciókat abban az esetben is, amikor szubjektív véleménye akár különbözik, vagy akkor is, ha személyes preferenciái kissé eltérnek a látott előadástól. Nemrég még én magam is abban a pozícióban voltam, amikor szívből örültem volna, ha valaki, aki előrébb tart az útján, mint én, elmondja nyílt véleményét, és ezzel segít elindulni az első lépcsőfokokon.”

– tette hozzá Sisi.

Az idei döntőre novemberben, az Akváriumban kerül sor, amikor majd kiderül, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak.

Az idei program fő támogatója az idén 35 éves hazai McDonald’s, kiemelt szakmai együttműködő partnere a WMMusicDistribution, és a tavalyi évhez hasonlóan a Dorko, valamint az Intermuzika Hangszerbolt is felajánlásával segíti az eseménysorozatot.

Az események pontos időpontjai és minden további információ elérhető a Budapest Open Mic hivatalos Facebook-oldalán, illetve egyéb social media felületein.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók