Hirdetés
Hirdetés

Trent Reznorék Bryan Ferryt is feldolgozták, jövőre pedig új Nine Inch Nails-lemez jöhet

A hónap elején bemutattuk Trent Reznor, Atticus Ross és Karen O-nak, a Yeah Yeah Yeahs énekesnőjének a feldolgozását a Led Zeppelin Immigrant Song című dalára, ami a hamarosan mozikba kerülő A tetovált lány című új David Fincher-film kapcsán készült, és a digitálisan éppen tegnap megjelent filmzenelemez nyitó számaként hallható. Ezen a soundtracken szerepel egy másik feldolgozás is, a lemez záró száma ugyanis egy 1985-ös Bryan Ferry-dal, az Is Your Love Strong Enough? How To Destroy Angels által készített változata, amit az album digitális megjelenésével egyidőben, tegnap bemutattak a destroyangels.com oldalon. A How To Destroy Angels ugye szintén Trent Reznor és Atticus Ross zenei projektje, amiben a NIN-vezér felesége, Mariqueen Maandig is szerepet vállal. Ahogy korábban már írtuk, ez a formáció voltaképpen a Nine Inch Nails, csak női énekkel. Kapcsolódó hír, hogy Reznor a minap a The Sun című brit bulvárlapnak nyilatkozva elmondta, most, hogy befejezte a filmzene munkálatait és az végre megjelent, jövőre új Nine Inch Nails-lemezt tervez. Bővebben erről a lapozás után, ahol az említett feldolgozás és az eredeti Ferry-dal is meghallgatható, ráadásul erről is további infókat árulunk el.

(Amennyiben a videó már nem elérhető, úgy ide kattintva biztosan meghallgatható a dal.)

A Reznorék által feldolgozott Bryan Ferry-dal érdekessége, hogy az eredetileg is egy film zenéjeként jelent meg a nyolcvanas években, Ridley Scott Legenda című mozijának végefőcíme alatt volt hallható. A filmben Tom Cruise, Mia Sara és Tim Curry játszották a főszerepeket, a zenét pedig az egykor meghatározó ős-elektronikus zenei formáció, a Tangerine Dream szerezte. Az akkori filmzenelemez nagy része instrumentális felvételeket tartalmaz, az Is Your Love Strong Enough?-ban azonban Bryan Ferry énekel, valamint a dal szövegét is ő írta. További érdekesség, hogy az eredeti számban David Gilmour is közreműködött, a Pink Floyd legendás tagja természetesen gitáron játszik a felvételen.

A tervezett új Nine Inch Nails-nagylemez kapcsán Reznor a Sunnak nyilatkozva elmondta, a NIN nem szűnt meg, csak a koncertezést és a lemezkészítést hanyagolták egy ideig, 2012 viszont az új dalok írásáról fog szólni, aminek a vége egy új, teljes nagylemez lehet. Hozzátette, voltaképpen David Bowie példája késztette arra, hogy annak idején átmenetileg felhagyjon a Nine Inch Nailsszel az új projektjei, a How To Destroy Angels, valamint a filmzenelemez kedvéért.

"Érezni kezdtem, hogy szükségem van a változásra. Amikor jól megy körülötted minden, van benned némi félelem azzal kapcsolatban, hogy új dolgokat próbálj ki. Én viszont folyton David Bowie-ra gondoltam, és arra hihetetlen vakmerőségére, amivel képes volt többször is teljesen új dolgokba kezdeni." – magyarázta Reznor, miért is tette félre a Nine Inch Nailst az elmúlt években.

Mint ismeretes, a Nine Inch Nails a 2008-as The Slip óta nem adott ki új nagylemezt, az elmúlt években pedig mindenféle hír és pletyka keringett a zenekar végleges feloszlásáról, valamint a csupán ideiglenes szüneteltetéséről. Ezekből annyi tűnt biztosnak, hogy a NIN 2009-ben befejezte a koncertezést. Idő közben Reznor Oscar-díjat kapott a Social Network című Facebook-film zenéjéért, ezt követően pedig nem sokkal már arról beszélt idén március elején, hogy filmzenés kalandozásai után valószínűleg újra a NIN-re koncentrál majd.

A zenész most úgy tűnik, betartja az ígéretét, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a zenekar a kilátásba helyezett új lemez kapcsán a koncertezéshez is visszatér-e a jövőben.

Advertisement
39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló