Hirdetés

Tömegoszlató fegyver lett a zene Új-Zélandon

Az Új-Zélandi hatóságok olyan dalokkal próbálták megtörni a korlátozó intézkedések ellen tüntetőket, mint a Macarena vagy éppen Barry Manilow dalai.

Valószínűleg sokan emlékeznek a South Park azon részére, mikor Eric Cartman úgy oszlatja fel a hippifesztivált, hogy beteszi a Slayertől a Raining Blood című dalt, a sok hippi pedig azonnal hazamegy.

Valami hasonlót tervezhetett Új-Zéland is Wellingtonban, csak ők Slayer helyett olyan dalokkal próbálták menekülésre késztetni a tüntetőket, mint a Macarena, Barry Manilow legnagyobb slágerei, vagy éppen oltáspárti beszédek. Egy ponton beszállt a buliba James Blunt is, aki mostanában úgy tűnik, hogy nagyon érti, hogyan kell felpörgetni a közösségi oldalát. Korábban ugye azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a Spotify nem csinál valamit Joe Rogan álhírekkel teli műsorával, új dalokat fog kiadni. Most pedig azt ajánlotta a hatóságoknak, hogy nyugodtan használják a zenéjét tömegoszlatásra.

A rendőrség pedig meg is fogadta a tanácsát, és felhasználta a zenéjét is, igaz szemmel láthatóan a keménymagot ez sem tántorította el.

Egyébként Új-Zélandon éppen rekordokat döntöget a járvány. Az ország a kezdetektől fogva a szigorú szabályozások híve volt, így most sokkolóan hat számukra, hogy a napi új fertőzöttek száma hamarosan átlépheti az ezer főt, miután hétfőn 981 új fertőzöttet regisztráltak, miközben szombaton még csak 454 esetről szóltak a hírek.

Nem ez az első eset, hogy a hatóságok zenét használnak, néhány hónapja például attól volt hangos az amerikai sajtó, hogy rendőrök zenét bömböltetnek a telefonjukon, ha valaki élőben szeretné közvetíteni az igazoltatását. Az egész onnan indult, hogy a rendőri túlkapások ellen sokan bekapcsolták az élő közvetítést, miközben megállították őket, hogy legyen bizonyítékuk. A rendőrök azonban válaszul slágereket indítottak el a saját telefonjukon kihangosítva ugyanis az algoritmus ezeket kiszűri, és szerzői jogi követelések miatt vagy némítja, vagy le is tiltja.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk