Hirdetés

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Lángoló Premier

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, a 2017-es Little Sister, azóta nem adtak életjelet, tehát tulajdonképpen újnak tekinthetjük az ismerős nevekből álló zenekart.
Szabó László (Trillion, Grand Mexican Warlock, Jazzékiel) gitáros-dalszerző nem kimondottan magától értetődő felállást hozott össze. Az énekes Galambos Dorina (Mrs. Columbo, Diora), aki a dalok társszerzője, szövegírója, a dobos Szabó Áron “Vasaló” (Dope Calypso, Nemjuci, Rémember), a basszusgitáros Kolozsi Péter (SeeN, Napokon, Black Peter), ő a készülő lemez hangmérnöke is egyben.

“A Little Sister idején egy komplett lemezanyagon dolgoztunk, de annyit szüttyögtünk vele, hogy évek teltek el és a végén már semmi kedvünk nem volt befejezni. Helyette elkezdtünk nulláról egy új anyagot, ez szintén elvitt vagy 2 évet, de legalább eljutottunk a végéig. Izgatott vagyok, mert sosem csináltam még ennyire popos zenét, biztos sokakat meglep majd.”

–  Szabó László.

A 2021 januárjában megjelenő INHALE / EXHALE c. lemez előfutára az Uncaged, melyről Galambos Dorina a következőket mondta:

“A dal szövege egy döglődő kapcsolat alatt felgyülemlett düh, feszkó és a szabadulás felé vezető út lenyomata.
Ez volt az első track, ami a lemezre íródott, és mindenképp szerettünk volna hozzá egy kifejező videoklipet, melyben gyerekek mutatják be, milyen borzasztóan ki tudnak fordulni magukból a felnőttek néhanapján vagy úgy általában. A tavaszra tervezett forgatásból végül ősz lett, de kifogtuk az utolsó melegebb napokat, és Lac fantasztikus helyszínt talált. Máté meg, mint mindig, csodás képi világot álmodott!”

A Szombath Máté (Cineast kollektíva) által rendezett videoklip felvételei Csongrádon zajlottak két nap leforgása alatt, a zenekaron kívül feltűnik benne egy rakás óvodás és kisiskolás gyerek.

“Már az első koncepciónál szerettem volna, ha egy csoport gyereken egy felnőtt társadalmi képet láttatnánk. Eleinte óvodát javasolt Laci, majd a különböző covid csapások miatt eljutottunk a Legyek Ura-féle vadonban játszodó szituációhoz. Szinte utolsó pillanatban jöttem elő ezzel a csavarral, hogy a képzelt szörnytől való félelem helyett a mi történetünkben legyen egy megjelenő szörny, mert szörnyek igen is léteznek, főleg napjainkban egyre több. Próbálnak a gyerekek felépíteni egy saját mini-demokráciát, ami átcsap egy vadászkultúrán alapuló hűbérúri királyságba, de mindez hiába, mert a félelmük testet ölt és felülír bármilyen társadalmi formát. Megmenkülni csakis közösen tudnak…
Ritkán van ilyen összhang klipforgatásokon a zenekarral, hogy lényegében ők is mind kiveszik a részüket a forgatási feladatokból és igazi stábtaggá avanzsálnak”

– beszélt a forgatásról a rendező, Szombath Máté.

Jöjjön tehát az új YZZO-klip:

A videó az NKA támogatásával készült.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk