Hirdetés

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Lángoló Premier

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, a 2017-es Little Sister, azóta nem adtak életjelet, tehát tulajdonképpen újnak tekinthetjük az ismerős nevekből álló zenekart.
Szabó László (Trillion, Grand Mexican Warlock, Jazzékiel) gitáros-dalszerző nem kimondottan magától értetődő felállást hozott össze. Az énekes Galambos Dorina (Mrs. Columbo, Diora), aki a dalok társszerzője, szövegírója, a dobos Szabó Áron “Vasaló” (Dope Calypso, Nemjuci, Rémember), a basszusgitáros Kolozsi Péter (SeeN, Napokon, Black Peter), ő a készülő lemez hangmérnöke is egyben.

“A Little Sister idején egy komplett lemezanyagon dolgoztunk, de annyit szüttyögtünk vele, hogy évek teltek el és a végén már semmi kedvünk nem volt befejezni. Helyette elkezdtünk nulláról egy új anyagot, ez szintén elvitt vagy 2 évet, de legalább eljutottunk a végéig. Izgatott vagyok, mert sosem csináltam még ennyire popos zenét, biztos sokakat meglep majd.”

–  Szabó László.

Hirdetés

A 2021 januárjában megjelenő INHALE / EXHALE c. lemez előfutára az Uncaged, melyről Galambos Dorina a következőket mondta:

“A dal szövege egy döglődő kapcsolat alatt felgyülemlett düh, feszkó és a szabadulás felé vezető út lenyomata.
Ez volt az első track, ami a lemezre íródott, és mindenképp szerettünk volna hozzá egy kifejező videoklipet, melyben gyerekek mutatják be, milyen borzasztóan ki tudnak fordulni magukból a felnőttek néhanapján vagy úgy általában. A tavaszra tervezett forgatásból végül ősz lett, de kifogtuk az utolsó melegebb napokat, és Lac fantasztikus helyszínt talált. Máté meg, mint mindig, csodás képi világot álmodott!”

A Szombath Máté (Cineast kollektíva) által rendezett videoklip felvételei Csongrádon zajlottak két nap leforgása alatt, a zenekaron kívül feltűnik benne egy rakás óvodás és kisiskolás gyerek.

“Már az első koncepciónál szerettem volna, ha egy csoport gyereken egy felnőtt társadalmi képet láttatnánk. Eleinte óvodát javasolt Laci, majd a különböző covid csapások miatt eljutottunk a Legyek Ura-féle vadonban játszodó szituációhoz. Szinte utolsó pillanatban jöttem elő ezzel a csavarral, hogy a képzelt szörnytől való félelem helyett a mi történetünkben legyen egy megjelenő szörny, mert szörnyek igen is léteznek, főleg napjainkban egyre több. Próbálnak a gyerekek felépíteni egy saját mini-demokráciát, ami átcsap egy vadászkultúrán alapuló hűbérúri királyságba, de mindez hiába, mert a félelmük testet ölt és felülír bármilyen társadalmi formát. Megmenkülni csakis közösen tudnak…
Ritkán van ilyen összhang klipforgatásokon a zenekarral, hogy lényegében ők is mind kiveszik a részüket a forgatási feladatokból és igazi stábtaggá avanzsálnak”

– beszélt a forgatásról a rendező, Szombath Máté.

Jöjjön tehát az új YZZO-klip:

A videó az NKA támogatásával készült.

Kommentek

Gigantikus, országokon átívelő, élő segélykoncertet rendeznének már nyáron az EU-ban

Nagy sztárokkal tartanának segélykoncerteket, az összes EU-tagállamban.

Wanted Podcast #28 // Spions, Beatrice, CPG: magyar punk kiskáté a Szennyhullám alkotóival

A Laki Gergellyel és Horváth Danival folytatott beszélgetésből az is kiderül, ki váltotta le Erdős Pétert, illetve náci volt-e Johnny Rotten?
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
720FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

A Trottel kétharmada mesél az új lemezről – Videópremier

A riporter/operatőr Kovács Tamáson kívül Rupaszov Tamás zenekarvezető, a házigazda Csabi, és az ő két kutyája volt jelen.

Élőben a törökfürdőből – Premieren a Kerekes koncertfilmjének egyik dala

A 200 000 darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a medencében épített színpadon rögzítették a Live: Water címre hallgató koncertfilmjüket.

A Tudósok operát ír Kim Dzsong Un felkérésére

A Phenjani Operaház különös felkéréssel kereste meg az ideológiailag radikális, elkötelezetten el nem kötelezett Tudósok összművészeti művészegyüttest.

Az élesre késelt ellenfénytől a medveszakállcibálásig – Telódemóval jelentkezett az Unholy Sativa

Underground premierünk mondhatni jutalom az év végén az ilyesmire fogékonyaknak. Egy telefon, egy mikrofon, meg egy pár rakéta, de ezt már csak mi tesszük hozzá.
00:29:57

STEREOCHROME Episode 03 // Jónás Vera – Itt a Lángoló és a Compact Tv közös sorozatának harmadik része

A harmadik részben Jónás Vera mondja el, mire is kellett vécépapír-guriga az oviban, hogy már gyerekkorában előadásokat tartott, hogy miért zavarja a exhibicionizmus és még sok másról beszél.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Westernnel tért vissza a Middlemist Red, de hogyan? – lemezkritika

Előrelépést is jelent a Middlemist Red történetében, vagy csak egy új fejezetet? Megpróbáljuk megfejteni.

Minden meghallgatással egyre jobb – Az új Trottel LP-ről

Oké, ez már nyilván nem az, amit a rock és punk puristák elbírnak, de attól még jó és úttörő.

Sziporkázó mesétől az etno-remixig – Három lemez terítéken

Odaadó igyekezet a művészi magas fok megvalósítására.

Már majdnem igaz zenekar – Meghallgattuk az új Killer Be Killed-lemezt

Kezdenek összeérni Max Cavalerával a mastodonos, Dillinger Escape Plan-es, converge-es tagok.

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.

Beszámolók

Zenés tábor a hegyen – Ilyen volt a vírus szülte Fekete Zaj Fesztivál

  Baromi jól indult ez az év vagy legalábbis elég jónak nézett ki koncertfelhozatalban. Még februárban is azon lamentáltunk Fekő kollégával, hogy milyen durva lesz...

Egy hallásplasztikai sebész naplója – Ilyen volt a Swansról szóló dokumentumfilm

Ha már dokumentumfilmről van szó, hadd kezdjem két személyes élménnyel. 1986-87 körül találkoztam először a Swans-szal, egy agyonmásolt kazettán, amit egy régi cimborám mutatott meg...

Mély férfibánat a magas elefántcsonttoronyból – Leprous, Klone @ Dürer Kert, 2020.II.19.

A Leprous-szel a tavalyi Pitfalls lemez miatt ismerkedtem meg közelebbről. Tudtam róluk azelőtt is persze, de a kiállás, a műfajmegjelölés, a kritikai visszhang és...

Ria-Ria-Eufória – Five Finger Death Punch, Megadeth @ Papp László Sportaréna

  Az avokádó (Persea americana) a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 méter magas fa. Fehérjében és olajokban dús termése 2016-ban a Kárpát-medencében önkéntelenül...
Audiópartnerünk

Egy napra koncertekkel teli online játék lesz az egyik legnagyobb cseh fesztiválból

Nem a nyári fesztivál helyett rendezik, csak kiegészítő bulinak, a jegyeket pedig nagyon gyorsan elkapdosták.

Gigantikus, országokon átívelő, élő segélykoncertet rendeznének már nyáron az EU-ban

Nagy sztárokkal tartanának segélykoncerteket, az összes EU-tagállamban.

Wanted Podcast #28 // Spions, Beatrice, CPG: magyar punk kiskáté a Szennyhullám alkotóival

A Laki Gergellyel és Horváth Danival folytatott beszélgetésből az is kiderül, ki váltotta le Erdős Pétert, illetve náci volt-e Johnny Rotten?

Virtuális zenészekkel és influenszerekkel jönnek a cégek

A CES-en megnéztük még, tudnak-e újat mutatni a vezeték nélküli fülhallgatók, és hogyan lehet egyszerűen megtanulni zongorázni.