Hirdetés

Tom Morello szerint idióta dolog vitatni a klímaváltozást

tom-morello.jpg

Hirdetés

Tom Morello, a Prophets Of Rage – meg Rage Against The Machine, meg Audioslave – gitárosa szintén nyilatkozott a napokban, bár zenésztársánál, Tim Commerfordnál kissé szofisztikáltabban tette ezt. Morello egy friss interjúban többek között a klímaváltozásról beszélt, meg arról, hogy legyünk hűek a saját meggyőződésünkhöz.

A klímaváltozásról:

Számtalan dolog fenyeget minket, de szerintem egy közelgő természeti katasztrófa az egyik, amit már mindannyian láthatunk a napi hírekben. Tény, hogy 2017-ben a klímakutatók állításait vitatni elég idióta dolog. Nem hagyhatjuk, hogy néhány olajtársaság a rövidtávú nyereségért feláldozza a bolygót. Ugyanakkor, legyen szó a környezeti katasztrófáról, gazdasági egyenlőtlenségekről, rasszismusról, neofasizmusról, a lényeg, hogy a dolgok nem változnak meg maguktól. Rajtad múlik! A világ nem fogja megváltoztatni magát.

Észak-Koreáról és az Egyesült Államok jelenlegi helyzetéről: 

Észak-Korea egy olyan probléma, amit – mi és a hallgatók – kevésbé tudunk kontrollálni, hiszen ez egy másik ország. Van elég probléma nálunk is, amivel foglalkoznunk kell – a gusztustalan gazdasági egyenlőtlenségektől a jelenlegi, rasszistákhoz törleszkedő adminisztrációkig. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy legyünk hűek a tetteink mögött húzódó a meggyőződésünkhöz.

A saját meggyőződéséről:

Elsősorban zenészek vagyunk. A mi dolgunk az, hogy olyan lemezeket csináljunk, ami szétrúgja a segged, és gyilkos koncerteket adjunk. De nem hagyhatjuk a hitünket és az érzéseinket kívül ezeken a dolgokon, és senki másnak sem szabad így tennie, bármit is csinál.

Emellett az is szóba kerül, hogy most is jó barátok a korábbi Rage Against The Machine-énekes Zach de la Rochával, aki jelenleg épp egy szólólemezen dolgozik. A teljes interjú itt hallgatható meg:

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
746FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló