Tom Hanksnek jól áll a cowboyszett – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Szebb időkben a brit mutánsról a filmrajongók egy keménykalapos X-Men-karakterre asszociáltak volna, manapság más értelmet nyert a kifejezés. Jobb híján vigasztaljon minket, hogy a Netflix újdonságai nyomokban immár ismert neveket is tartalmaznak.

Hirdetés

A kapitány küldetése (News of the World – 2020 – western / dráma)

Paul Greengrass A Phillips kapitány után újra Tom Hanksszel forgat, ráadásul a bravúrfordításnak köszönhetően foglalkozása – mely történetesen ugyanaz, mint legutóbb – ismét benne foglaltatik a címben. Kidd kapitány azonban amolyan egyszemélyes vadnyugati hírügynökségként üzemel, aki a polgárháború után járja az országot, és a helybéliekkel hellyel-közzel up-to-date információkat oszt meg az elnökről, katasztrófákról és általában a nagyvilágról. A texasi prérin találkozik egy 10 éves kiscsajjal, akit a kiowa törzs hat évvel ezelőtt fogadott be, ám lelkiismeretes hozzátartozóin idő közben úrrá lett a félelem: mi lesz, ha Johanna indián nevet vesz fel, és élete végéig E/3-ben beszél majd magáról? (Netflix)

Úriemberek (The Gentlemen – 2019 – krimi/vígjáték)

Guy Ritchie anno a Hullámheggyel hasonlóan merész műfaji váltást vitt véghez, mint Fenyő Miki a legendás Hogy nézünk MIKI albummal. Ám míg ez utóbbin valahogy túltette magát egy tatárjárás, nyilasterror és ÁVH-s csengőfrász által meggyötört ország, addig előbbi globálisan számkivetetté vált. (Tegyük hozzá, nem teljesen alaptalanul.) És bár voltak meggyőzőbb próbálkozásai, a feltámadásig egészen 2019-ig kellett várnunk. Az Úriemberek ugyanis a legpozitívabb értelemben vett hátraarc az IFA-homlokú brit gengszterek világába, ahol egy-egy fatális fordulat előtt törvényszerűen megáll a film, majd felcsendül a narrátor hangja: „És akkor tudta a Csuklyás, hogy elbaszta. Rémségesen elbaszta.” (Netflix)

Vörös pont (Red Dot – 2021 – thriller)

A mai fiatalok már a koncertre járás intézményére sem nagyon emlékezhetnek, nemhogy arra, hogy a suttyóbb koncertlátogatók olykor lézerceruzával világítottak a frontember szemébe. Mindezt azzal a rosszul titkolt céllal, hogy kihozzák a béketűrésből, és bemondja a mikrofonba: amennyiben nem hagyják abba, garantáltan feldugja a játékszert a seggükbe. Nos, hasonlóan frusztráló érzés részese lesz az ifjú házaspár is, akik sátorozni indulnak Svédország északi részére, miközben egy éjszaka lézerjeleket észlelnek magukon. A pillanat törtrésze alatt kiderül, hogy unortodox sportvadászok egy csoportja muflonnak nézi őket. (Netflix)

A halhatatlan gárda (The Old Guard – 2020 – fantasy/akciófilm)

Connor Macleod, a Hegylakó (egyes korabeli VHS-narrátorok szerint Felvidéki) kapcsán gyakran felmerült a gondolat: nem az a kérdés, hogy hány éves, hanem hogy vajon mióta. Nos, a halhatatlan gárda némely tagja már a napóleoni háborúkban is részt vett, így napjainkban sem tölti el őket aggodalommal a nyugdíjrendszer esetleges összeomlása. Az örökifjú elitalakulatot egy volt CIA-ügynök bízza meg elrabolt szudáni gyerekek kiszabadításával, ám hamar kiderül, hogy egy csapdáról van szó, kitervelője pedig egy milliomos, aki a DNS-ükre áhítozik. (Netflix)

Kommentek

35,647KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés