Hirdetés
Hirdetés

Több mint egy évtized után ismét turnén a Rage Against the Machine

Tizenegy év után először lépett színpadra a Rage Against the Machine szombaton este, a Wisconsin állambeli East Troy-ban található Alpine Valley Music Theaterben. A koncert az eredetileg 2020-ra tervezett, kétszer is elhalasztott Public Service Announcement Tour első állomása volt. A sorozat észak-amerikai szakasza augusztus közepéig tart, amit ősszel európai koncertek követnek – hozzánk legközelebb szeptember 13-a és 19-e között játszanak, a négy állomás közül Bécs, Krakkó, Zágráb és Prága is megfontolásra érdemes azoknak, akik hajlandók utazni párszáz kilométert, hogy lássák a zenekart.

A szombati koncerten a zenekar egy 16 dalt tartalmazó „best of” műsorral állt színpadra, benne olyan emblematikus dalokkal, mint a Bombtrack, a Bulls on Parade, a Testify, a Guerrilla Radio és a Sleep Now in the Fire, vagy az estét záró, elmaradhatatlan Killing in the Name, de a repertoárban helyet kapott Bruce Springsteen “The Ghost of Tom Joad” című dalának feldolgozása is.

Érdekesség, hogy a Rage Against the Machine tagjai egyáltalán nem szólaltak meg a koncert során. Konferálás helyett üzeneteket, fotókat és videókat vetítettek, a tőlük megszokott társadalomkritikus mondanivalóval, az Egyesült Államokban most elfogadott abortusztörvény, vagy a migráció kezelése kapcsán. A zenekar a turné első három koncertjének jegybevételét – egészen pontosan 475 000 dollárt – stílszerűen jótékonysági szervezeteknek adományozta.

A koncertről természetesen rengeteg videó készült, itt van néhány közülük.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk