Hirdetés
Hirdetés

Több mint 200 ezren voltak az idei Exiten

„Ennek a pillanatnak az emléke évszázadokig visszhangozni fog!”

– jelentette ki Aubrey Marcus, amikor megnyitotta az idei fesztivált a Péterváradi erődben. Azt írja a sajtóanyag, hogy a csillagok együttálltak az EXIT Fesztivál eddigi legerőteljesebb és legjelentősebb évében, amelyet a The Prodigy zenekarral való szívmelengető újraegyesülés, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Amelie Lens, Senida, Mimi Mercedez és Sajsi MC, valamint a hip-hop 50. évfordulójának ünneplése minden idők legnagyobb rapegyüttesével, a Wu-Tang Clannal fémjelzett.

Július 6 és 9 között a szeretet és a szabadság energiája a négy fesztiválest alatt tagadhatatlanul mindenkit megérintett – a látogatókat és a világhírű zenei sztárokat egyaránt.

„Segíthetünk egy jobb világot építeni a gyermekeink és gyermekeink gyermekei számára, a béke, a szeretet, a tánc és az öröm világát. Lehetőségünk van arra, hogy ezt a világot együtt építsük föl”

– mondta megnyitó beszédében Aubrey Marcus motivációs előadó és filantróp. Ezt követően a The Prodigy erőteljes közvetített üzenetet, akik a Breathe című ikonikus dallal nyitották meg koncertjüket, emlékeztetve a helyi közönséget arra, hogy 1995-ben Szerbiában találkoztak először ezzel a dallal és, hogy visszatértek kedvenc fesztiváljukra, szellemi otthonukba.

„Az Exit mindig helyt áll, de a tegnap este egy új szint volt”

– posztolták a fellépés után Instagramjukon. Ugyanezen az estén az mts Dance Aréna kizárólag nőkből álló koncepciója spontán módon egyesítette az elektronikus zene két legbefolyásosabb nőjét – Nina Kraviz és Indira Paganotto az EXIT elektronikus zenei templomában találkoztak, ahol végül egy eklektikus B2B szettben osztoztak a deckeken.

A fesztivál második estéjén Skrillex több tízezer rajongót lepett meg a Gorki List Nagyszínpadon, miután úgy tudatta velük, hogy hazai pályán van, hogy a jugoszláv zenei legenda, Đorđe Marjanović 1959-es ikonikus helyi slágerével, a Zvižduk u 8-cal nyitotta a szettjét. Ezzel párhuzamosan a tömeg eufórikusan táncolt Eric Prydzre az mts Dance Arénában egy olyan show keretében, amelyre többen már egy évtizede vártak.

A meglepetésekkel és pozitív benyomásokkal teli fesztivál szombat este is hasonló módon. A slágergyáros Alesso az Instagramon osztotta meg izgalmát:

„Wow, micsoda megtiszteltetés, hogy ennek a legendás fesztiválnak a headlinere lehetek!”

A Vintage Culture különleges bánásmódot és születésnapi tortát kapott az mts Dance Arénában, míg a Sofi Tukker duó a fesztivál hangulatától és helyszínétől elbűvölve fejezte ki, hogy a végsőkig maradni szeretne. Senidah az energiától megszédülve barangolt a különböző színpadokon, végül Gioli & Assia előadásán állapodott meg az mts Dance Arénában.

Vasárnap végtelen mennyiségű ember özönlött át a hídon, hogy megtalálják a legjobb helyeket a Gorki List Nagyszínpad előtt minden idők legnagyobb hip-hop együttesének, a Wu-Tang Clan fellépésén, akik mindenkit levettek a lábukról.

„Az EXIT elképesztő volt, reméljük, hogy még visszatérünk”

– mondták. A színfalak mögött egy másik sztárcsapat találkozására is sor került, ahol RZA, az ikonikus New York-i csapat ötletgazdája és Bege Fank a saját előadásuk után úgy döntöttek, hogy egy sakkjátszmával lazítanak, miközben a Wu-Tang Clan Smoke Mardeljano karját dedikálta, hogy elkészülhessen a következő tetoválása.

„A kapcsolat a hip-hop; mindenki szereti, ismeri, érti, éli és lélegzi”

– fejezték be a fél évszázados kultúra ünneplését vezető másik csoport, az Onyx tagjai. „A legendás Wu-Tang Clan után lépünk fel. Lehet ennél izgalmasabb?” – mondta Dimitri Vegas & Like Mike közvetlenül a színpadra lépés előtt.

Az EXIT elektronikus zenei templomában a Keinemusik kollektíva rendkívüli záró szettel érkezett – Adam Port, &Me és Rampa érzelmes dallamokkal és törzsi ütőhangszerekkel melegítette be a közönséget. Az EXIT alapítója és igazgatója Dušan Kovačević, aki fiával és édesapjával együtt köszöntötte a finálét az mts Dance Arénában, úgy jellemezte a színpad feletti hajnalt, mint „az elektronikus zene legvarázslatosabb pillanatát.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,590KedvelőTetszik
2,997KövetőKövetés
1,960FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók