Hirdetés
Hirdetés

Titok – Premieren és dalról dalra a Gorlo Volka új lemeze

A Felvidék egyik legaktívabb alter-pop-rock formációja, a Gorlo Volka két év után új lemezzel jelentkezett. Új albumuk az elmúlt három év történéseinek és a zenekar tagjaira való hatásának hű lenyomata – sötét, misztikus, önreflexív.

Hirdetés

A Gorlo Volka zenekar 2015-ben alakult, akkor még A Farkas, a Mézes, a Német meg a Bob néven. A zenekart az énekes-dalszerző, Farkas Melinda Gyurász Marianna költő javaslatára GORLO VOLKA-ra keresztelte át – a név jelentése: A farkas torka. Kezdetben indie-folkos hangszereléssel kezdték, aztán az új tagok érkezésével változott az irány, és sokkal keményebb, rockos-pszichedelikus hangzást kapott a zenekar. A Gorlo Volka az elmúlt években a Felvidék egyik legaktívabb alter-pop-rock formációjává nőtte ki magát. Első albumuk, a Szeretetjárvány 2021 végén jelent meg, ami a csapat addigi hat évének dalait tartalmazta.

A most megjelent „Titok” az előzőnél érettebb, kiforrottabb lemez, egységesebb, mégis komplexebb hangzással. A dalokon érződik, hogy egy nehezebb időszak alatt tapasztalható bizonytalan, borongós hangulatok ihlették őket, ugyanakkor a hangszerelés néha inkább vidámabb, táncolhatóbb irányba mutat. Ez a kettősség a lemezborítón is tapintható: egy lepusztult környéken makulátlan neonfény invitál egy szórakozóhelyre. Az album kis részben Galántán, a Gila Stúdióban készült, de a munka oroszlánrészét a budapesti Csend Stúdióban, Mazán Attila producer vezetésével végezte a zenekar, mivel a lemez a tavasszal elnyert Petőfi Nagylemez Program pályázatának keretén belül született meg.

A dalokról:

TITOK: Ez a dal az féltő és egyben önző szerelem kibontakozásáról szól, amikor már szinte betegesen óvni szeretnéd a másikat mindentől és mindenkitől, hogy képes lennél érte bármit megtenni.

KOPOTT DAL: kusza érzelmek, szavak sokasága  egy szürreális világban, ahol a hős szerelmes bicskája mindig beletörik az őszinte vallomásba, pedig csak szeretetre vágyik.

HAJÓ A VÉGE: A Hajó a vége dal egy szerelmi csalódás,  a viszonzatlan szerelem ihlette dal.

TALÁN: Ez a kapcsolat már nagyon vékony jégen táncol, folyamatosak a konfliktusok, de minden nehézség ellenére is az érzelmek nem múlnak el.  Valahogy mindig minden a helyére kerül.

KÖDÖS: Egy álomszerű, féltő, óvó, suttogó dal. Sokszor őrjítő a bizonytalanság, hogy vajon mennyi időnk van, meddig tartozik hozzánk a szeretett személy.

TÜKÖR: Ez a dal a depresszióról szól. A érintett személy nézőpontját ábrázolja, mit él meg, hogy látja a körülötte lévő világot ebben az állapotban, érzelmileg milyen mélységeket képes megélni. Bármennyire is furcsa és közhelyes, de nincs egyedül. A dal végén a segélykiáltás egy üzenet, hogy merjünk segítséget kérni!

FOHÁSZ: A megkérdőjelezhetetlen szoros kapcsolat darabokra hullásáról szól ez a dal, amikor az állandó remény, a belső vívódás, önmagunk elfogadása vitatkozik a szeretett személlyel.

VILÁGVÉGE DISZKÓ: Ez a dal és az érzelmekkel való játszadozás állandó körforgásáról szól. Míg az egyik fél minél jobban kötődik, a másik annál jobban menekül.

A zenekar bízik benne, hogy megtérül a sok befektetett munka, és valóban szintet tudnak lépni az új anyaggal – a lemez dalait október 27-én mutatja be az A38 Hajón a Görbe Bögre társaságában.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók