Hirdetés

Tiszta őrület van (lesz) a CD minőségű zenestreaming területén

Nemrég jelentette be a Spotify, hogy idén bevezetik a hifi-előfizetést, amivel CD-minőségben jön majd a zene a fülünkbe. Van már pár szolgáltatás, ami képes ilyenre, tessék csak a Deezerre vagy a Tidalre gondolni, utóbbi ráadásul elvileg a CD-minőségnél is többet tud (bár ezt sokan vitatják). Szóval ebbe szállna be a Spotify, ami állandóan az első helyen végez, ha a felhasználók kiszolgálást nézzük, és ha meglépi a hifi-streamet, akkor az garantáltan odavág a fapadosabb, átláthatatlanabb konkurenciának. De azért a Spotify sem örülhet annyira.

Erős pletykák szerint jön ugyanis a Apple Hifi is, ami a legnagyobb konkurenciája lesz a Spotify-nak, ők vannak ugyanis a svédek nyomában a legjobban. Egyikről sem tudni, mikor érkezik, ahogy árakról sem, de az Apple-nél úgy tudják a bennfentesek, hogy árban nem fog változni az előfizetés, csak egyszerűen hozzáadódik a magasabb minőség lehetősége is. Amúgy simán elképzelhető, hogy a Spotify azért jelentette be nemrég sietve a dolgot, mert megtudta, hogy mire készül az Apple. Legalábbis semmi más nem magyarázza azt, hogy még csak időpontot sem mondtak az indulásra, pedig 2017 óta tesztelik a hifis szolgáltatást. Lehet, csak jelezték, hogy nem kell az Apple Musichoz szaladni emiatt, nekik is lesz CD minőségű streamjük.

És ha ez még nem lenne elég, a Tidal is elindítana egy új típusú elfőzetést, amiben maximum CD-minőséget kapunk, de olcsóbban, mintha az MQA is benne lenne a csomagban. Utóbbi amúgy sem kell nagyon sok embernek, így lehet, hogy csábítóbb lenne a Tidal is, bár ahhoz a sokat szidott felülettel is kezdeni kéne valamit.

Ha mindez, amit itt írtunk, tényleg megtörténik, akkor izgalmas éve lesz a zenei streamingnek már csak ezekkel is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk